Aanslag Ankara: Turkije verscherpt veiligheid, Duitsland sluit ambassade

Afgelopen zondag kwamen er bij een aanslag in Ankara 37 mensen om het leven. Het was de zoveelste aanslag in Ankara binnen een paar maanden tijd en Turkije heeft nu extra veiligheidsmaatregelen genomen. Ook Duitsland heeft inmiddels actie ondernomen.

De aanslag vond plaats bij een metrostation in het centrum van de stad. De aanslag is inmiddels opgeëist door Tak, een groepering die banden heeft met de PKK. De Turkse premier Ahmed Davutoglu heeft nu extra veiligheidsmaatregelen genomen om meer aanslagen te voorkomen. Vooral in Ankara zijn de maatregelen goed zichtbaar, maar ook in de rest van het land.

Vandaag heeft het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken de Duitse Ambassade in Ankara gesloten. Er zijn namelijk aanwijzingen voor een nieuwe aanslag in de stad en Duitsland roept toeristen die nu in Ankara verblijven op om extra alert te zijn en te blijven. Ook een consulaat en een Duitse school zijn tot nader order gesloten.

De Nederlandse ambassade blijft gewoon open. Ook het reisadvies van Turkije is niet gewijzigd. Wel adviseert de Rijksoverheid reizigers om extra alert te zijn, vooral in de grote steden op drukke plaatsen en toeristische attracties.

Lees ook:Reisadvies China aangepast na dreiging aanslag Peking
Lees ook:Staatsgreep Turkije: Reis niet naar Ankara en Istanbul
Lees ook:Mislukte staatsgreep Turkije: KLM vliegt weer naar Istanbul, reisadvies gewijzigd
Lees ook:Reisadvies Brazilië gewijzigd: Wees alert in Rio
Lees ook:Doden en gewonden bij aanslag kerstmarkt Berlijn

Geen reacties // Reageer