Na reeks aanslagen: Buitenlandse Zaken roept op tot voorzichtigheid in Turkije

Gisteren was er een bomaanslag in Turkije, de zoveelste aanslag in een korte tijd. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken roept vakantiegangers in het land nu op om vooral voorzichtig en waakzaam te zijn.

De aanslag vond plaats in het Europese deel van Istanbul. Er vielen ten minste 5 doden, waaronder 3 buitenlanders. De politie kon door snel ingrijpen erger voorkomen. Turkije liet donderdag al weten dat de veiligheidsmaatregelen aangescherpt zijn. Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije een update gegeven en laat het volgende weten.

Er geldt voor het gehele land een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Dit komt door de opgelaaide strijd tegen de terroristische organisatie PKK (Koerdische Arbeiderspartij) en de strijd tegen groepen als ISIS in Irak en Syrië. Ook Europeanen en Europese objecten kunnen doelwit zijn.

Wees in het hele land voorzichtig, in het bijzonder in grote steden op drukke plaatsen. Zoals toeristische attracties, metrostations en bushaltes. Maar ook overheidsgebouwen, politiebureaus, gebouwen van overige onderdelen van het Turkse veiligheidsapparaat, partijkantoren en politieke bijeenkomsten kunnen doelwitten zijn. Dit geldt ook op en rondom 21 maart 2016 tijdens het Newroz-festival.

Morgen vieren de Koerden het Koerdisch Nieuwjaar. Deze feestdag verloopt niet altijd even feestelijk. Vooral Koerdische activisten en Turkse militairen en agenten botsen vaak met elkaar op deze dag en dat loopt vaker slecht dan goed af. Ben je in Turkije, vermijd dan ook demonstraties en volg de instructies van de lokale overheden goed op.

 

Lees ook:Update reisadvies Turkije na aanslag: Mijd demonstraties en drukke plekken
Lees ook:Reisadvies Turkije aangescherpt: Kans op aanslagen op drukke plekken
Lees ook:Bomaanslag in Turkije
Lees ook:Aanslag Ankara: Turkije verscherpt veiligheid, Duitsland sluit ambassade
Lees ook:Noodtoestand Turkije: Buitenlandse Zaken past reisadvies aan

Geen reacties // Reageer