Vluchten van en naar Schiphol vertraagd door staking Franse luchtverkeersleiding

staken

Ben je van plan om vandaag of morgen nog te gaan vliegen? Dan kan het zomaar zijn dat je vlucht vertraging oploopt of zelfs geschrapt zal worden. De Franse luchtverkeersleiding is namelijk aan het staken en daar heeft iedereen last van.

De Franse luchtverkeersleiders zijn vanmorgen vroeg begonnen met staken. Niet alle luchtverkeersleiders staken, maar het zorgt er wel voor dat de capaciteit in het Franse luchtruim zeer beperkt is. Hierdoor kunnen er minder vliegtuigen vliegen of zelfs helemaal niet opstijgen en dat heeft gevolgen voor alle luchtvaartmaatschappijen. Het gaat niet alleen om vluchten van en naar Frankrijk, maar ook om vluchten naar andere Europese steden.

Ook Schiphol heeft last van de staking. Vandaag zijn er al 36 vluchten geschrapt en 80 vluchten liepen vertraging op. Een woordvoerder van Schiphol laat aan nu.nl weten dat er ook morgen vluchten geschrapt worden of vertraging oplopen. Ga je morgen vliegen, houdt dan Schiphol.nl en de site van je airline goed in de gaten.

Lees ook:Vanaf morgen: Franse luchtverkeersleiding gaat weer staken
Lees ook:Staking: Luchtverkeersleiders Frankrijk voeren actie
Lees ook:Vliegen vanaf Schiphol? Vluchten waarschijnlijk vertraagd of geschrapt door mist
Lees ook:Piloten Lufthansa staken weer
Lees ook:Morgen: Nederlandse piloten EasyJet staken

Geen reacties // Reageer