Holland Travel Ticket: Regering start binnenkort proef met ov-dagkaart voor toeristen

Toeristen die binnenkort naar Nederland reizen, krijgen het straks veel makkelijker. Waar de toeristen eerst allemaal een kaartje voor de bus, tram, metro, tram of trein afzonderlijk moesten kopen, kunnen ze straks met 1 kaartje met het OV reizen. De regering start een proef met de Holland Travel Ticket.

Het Holland Travel Ticket komt in twee vormen. De eerste is geldig buiten de spits (na 9 uur en in het weekend) en kost 39 euro. De tweede variant is de hele dag geldig en kost 59 euro. Na een jaar wordt gekeken of er nog verbeteringen nodig zijn. De proef was al aangekondigd, maar staatssecretaris Dijksma zegt nu dat de kaart “nog dit kwartaal” verschijnt.

Gastvrij Nederland, het Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd, waar NBTC onderdeel van is, is te spreken over de genomen stappen van en de samenwerking met vervoerders om het gebruik van het openbaar vervoer voor internationale toeristen te vereenvoudigen. “Met de voorgestelde oplossingen, en dan met name het Holland Travel Ticket off-peak, wordt een mooie stap gezet om de gezamenlijke ambitie van de sector ten behoeve van regionale spreiding van toeristen te faciliteren.

Gastvrij Nederland kijkt uit naar de volgende uitdaging, waarbij het mogelijk wordt om met mobiel in- en uit te checken en af te rekenen. Ook is Gastvrij Nederland benieuwd naar de haalbaarheid van een regiokaart, waarmee tegen een lager tarief dan 39 euro concessie overstijgend binnen een bepaalde regio (bijv. de Randstad) gereisd kan worden. Als sector zullen we ook in de vervolgstappen en doorontwikkeling als kritische en constructieve sparringpartner meedenken.”

De kaart is ook beschikbaar voor niet-toeristen. De proef duurt een jaar en na de proefperiode gaan de desbetreffende partijen met elkaar evalueren of het ticket een succes was en permanent mag blijven.

Lees ook:Holland Travel Ticket: Met 1 OV-kaart voordelig door heel Nederland reizen
Lees ook:Friesland start proef met gratis ov-kaart voor toeristen
Lees ook:Alleen bij Kruidvat: Voordelig met het openbaar vervoer door Nederland reizen
Lees ook:Reisbonus: Reisproevers gezocht voor proef met gecombineerde regionale OV-kaart
Lees ook:Olympic Experience: NS lanceert ticket en spoorlijn naar Scheveningen

Geen reacties // Reageer