Waarschuwing Maleisië: Reizigers met bomgrappen riskeren celstraf

kualalumpur

De Maleisische autoriteiten zijn helemaal klaar met grappenmakers die het leuk vinden om te zeggen dat er een bom op het vliegtuig of vliegveld is. De politie heeft dan ook reizigers gewaarschuwd om dit niet meer te doen. Doe je het toch, dan kan je zomaar in de cel belanden.

Het afgelopen jaar zijn er al 15 mensen aangehouden op het vliegveld van Kuala Lumpur. De grappenmakers vonden het leuk om bij het inchecken het woordje bom te laten vallen. En dat zorgde elke keer voor grote paniek. De grappenmakers werden gearresteerd en mochten aan de rechter uitleggen waarin zij zo grappig wilden zijn. Politie-commissaris Abdul Aziz Al is helemaal klaar met deze grappenmakers en waarschuwt nu alle reizigers om vooral niet het woord bom te gebruiken.

Doen reizigers dit toch, dan worden zij opgepakt en moeten ze of een flinke geldboeten betalen of 7 jaar in de cel verblijven. En dat wil niemand. ”Mensen moeten weten dat dit niet iets is waar je grappen over kunt maken. Het heeft serieuze consequenties,” aldus de commissaris in The New Straits Times.

 

Lees ook:Minder bommeldingen bij Schiphol
Lees ook:Passagiers samen te zwaar om op te kunnen stijgen
Lees ook:Van Zweden naar Spanje vliegen zonder toilet aan boord
Lees ook:200 boze Belgische toeristen krijgen 600 euro compensatie na 45 uur vertraging
Lees ook:Disney verbiedt selfiesticks in alle parken

Geen reacties // Reageer