Strand van Stiniva in Kroatië beste strand van Europa 2016

Stiniva, Vis

Benieuwd  wat het beste strand van Europa is? Het strand van Stiniva is volgens European Best Destinations het beste strand van Europa.

De hoge kwaliteit en uitzonderlijke schoonheid van de Kroatische stranden werd officieel bevestigd: Stiniva, op het eiland Vis, sleept de titel van Beste strand van Europa in 2016 in de wacht. De prijs werd uitgereikt door European Best Destinations, een Europese organisatie opgericht om cultuur en toerisme in Europa te promoten.

Het strand van Stiniva, op het eiland Vis, is the place to be deze zomer. Het strand van Stiniva bevindt zich in het zuidelijke deel van Vis, vlakbij het dorp Žužec. Het kleine, komvormige kiezelstrand ligt verscholen tussen hoge en rotsen, waarbij een smalle spleet tussen de kliffen een uitzicht op zee onthult. De doorgang naar de zee is nauwelijks vijf meter breed, waardoor jachten amper tot hier geraken. Er is ook geen weg naar de baai.

Je komt er enkel te voet via een smal en steil pad of door één van de lokale taxiboten te nemen aan de baai van Rukavac. Dit door de natuur verborgen, moeilijk toegankelijke strand is beslist de inspanning waard. Er wacht je een ware schat aan prachtige natuur, zo kan je er bijvoorbeeld adembenemende zonsondergangen waarnemen. Dé perfecte plaats dus om onvergetelijke herinneringen creëren.

Gezinnen met kinderen, koppels, feestgangers… Met 1777 km, prachtige kustlijn en maar liefst 1244 eilanden heeft Kroatië stranden die iedereen kunnen behagen.

European Best Destinations is een Europese organisatie, gevestigd in Brussel. Het is opgericht om cultuur en tourisme in Europa te promoten. Samen met verkeersbureaus en het EDEN netwerk promoot EBD de rijkdom, diversiteit en kwaliteit van Europese bestemmingen. Dankzij EBD hebben wereldreizigers toegang tot foto’s, video’s en reisgidsen van meer dan 355 bestemmingen.

 

Lees ook:European Best Destinations: Zadar in de prijzen gevallen
Lees ook:KLM beste airline van Europa
Lees ook:Twee prestigieuze awards voor designhotel Lone in Istrië
Lees ook:European Best Destinations: Val Thorens in de prijzen gevallen
Lees ook:Zeilvakantie Griekenland – Kos; Meezeilen op de Omiros of Catamaran zeilreis in Kefalos Bay

Geen reacties // Reageer