Getest: Glampingtent in Oudega

Een aantal weken geleden kreeg ik een mailtje of ik zin had om in een gloednieuwe glampingtent te overnachten. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik heb al vaak over glamping gehoord, maar ik had er niet echt een goed beeld bij. Ik ging dat nu ervaren.

De glampingtent staat op camping de Stjelp in Oudega, Smallingerland, Friesland. Friesland heeft 2 Oudega’s namelijk, voordat je het weet sta  je heel ergens anders in de provincie en dat is niet zo handig. De camping is een SVR-camping en staat op een mooie locatie. De camping heeft 30 plekken, in het midden staan de paarden te grazen en de tent staat achteraan. Aangekomen bij de tent, blijkt het een enorme tent te zijn. Het is namelijk voor 7 personen en heeft een grote veranda met een picknickbank en 2 relaxte stoelen.

De locatie van de tent is prachtig, voor mij staan 2 paarden te grazen, in het weiland maken de futen geluid, de kikkers kwaken en in de avond komen er 10 reeën voorbij. En dat krijg je er allemaal gratis bij. Aline, de eigenaresse, verwelkomt mij met eigengemaakte kruidkoek. In de leeszaal op de camping ligt ook kruidkoek en het is heerlijk.

De tent is nog maar een paar weken oud en geheel gemaakt van steigerhout, het leeft dus. De tent heeft een ruime keuken, een grote tafel met een lekker warm kleedje en 2 lekkere banken. De eigenaresse heeft de tent helemaal zelf ingericht en het is leuk om de kleine details te ontdekken. Wat dacht je van garen in een sigarendoos, een echte fluitketel, sfeerlicht in alle kleuren die je zelf kan bedienen en allerlei lieve kleine koeien die je boven het koffiezetapparaat aankijken. Je zou het zelf moeten ervaren, maar dit is echt, maar dan ook echt luxe kamperen in alle rust in een mooie omgeving. Een echte aanrader dus!

De tent is open en de slaapkamers kunnen dicht door middel van schuifdeuren. In totaal zijn er 3 slaapkamers. Een gezellige bedstee met een kijkgat in de vorm van een hart, een slaapkamer met 3 bedden en een kamer met hemelbed. Er is ook een aparte badkamer met (stort)douche en toilet. Wat ik nog mis is een leuk gastenboekje waar iedereen wat in kan schrijven en een informatieboekje over de omgeving.

Ongelukje.. 

Vlak voor vertrek lees ik dat de camping een ontstressingscamping is. Daar heb ik net na aankomst nou totaal geen last van. Bij het parkeerterrein staan 2 jongens mij op te wachten en wijzen mij naar de tent. Ik mag de auto meenemen, maar die had ik beter op het parkeerterrein kunnen laten staan. Ik parkeer mijn auto, zet mijn spullen in de tent, heb een ontzettend leuk gesprek met de eigenaresse, ik installeer mij, wandel een beetje over de camping en op het moment dat ik mijn auto weg wil zetten, gaat het mis. Ik rij achteruit, kijk naar rechts, want daar zit een paaltje, kijk naar links en nog een keer naar rechts en hoor ineens een grote klap.

Het blijkt dat er nog een tentpaal links in de weg stond die ik totaal over het hoofd heb gezien. Ik zit tegen de tent aan en mijn spatbord is compleet ingedeukt, ook mijn spiegel en de voorlamp hebben het niet overleefd. En dat terwijl ik niet eens zo hard aan het rijden ben. Ik ruim de troep die ik gemaakt heb op, inspecteer de paal, die ook goed beschadigd is en ga met lood in de schoenen naar de eigenaresse. Een ongelukje zit in een klein (dood) hoekje natuurlijk, maar ik heb nog nooit schade gereden.

De eigenaresse is heel lief, kalmeert mij een beetje en stelt voor dat ze mij naar de volgende locatie brengt en dat we morgenvroeg naar de garage gaan. Wat lief en wat fijn dat er nog mensen zijn die zo goed willen helpen! Na een heerlijk diner in Eernewoude kom ik terug op de camping, loop nog even over de camping en trek mij terug in de tent. Ik kijk wat tv, speel spelletjes en lees een aantal tijdschriften die in een mandje liggen. Het is koud, dus ik probeer de elektrische kachel aan te krijgen, maar dat wil niet helemaal. Dan maar lekker onder een dekentje wat lezen.

Die nacht heb ik heerlijk geslapen en de volgende morgen ben ik al vroeg wakker. Een paar uur laten komt Aline bij de tent met een heerlijk ontbijtje en gaan we samen naar de garage, die op zaterdag gewoon geopend is. Een paar uur later ga ik weer met Aline terug naar de garage en neem mijn auto weer mee, hij is provisorisch gemaakt, maar moet of uitgedeukt worden of er moet een nieuw spatbordje op, maar dat is voor latere zorg.(Dat het veel geld gaat kosten, is wel duidelijk haha)

De camping

Terug naar de camping. Naast de gloednieuwe glampingtent, beschikt de camping over 30 staplaatsen voor camper, tent of caravan, zijn er 3 luxe trekkershutten, is er een leuke speeltuin en jeu de boules-baan. Overnachten kan al vanaf 5 euro. En heb je niks te lezen bij je? Geen nood, in de bibliotheek en hangruimte zijn genoeg boeken te vinden die je even kan lenen.

In de omgeving van de camping is genoeg te doen. Het centrum van Oudega is vlakbij, je kan urenlang wandelen of een bootje huren in Eernewoude en genieten van de natuur. Maar je kan ook gewoon op de camping blijven en hier genieten van de rust en de natuur. Ik wil graag Aline bedanken voor haar gastvrijheid en het feit dat ze zo behulpzaam was tijdens mijn verblijf. Zelf ook eens in een glampingtent op deze camping overnachten? Dat kan, via deze pagina.

Camping de Stjelp
It West 48, Oudega (Smallingerland)

Lees ook:Britse tiener sterft in tent door wegwerpbarbecue
Lees ook:Reisverslag Reisleiding – Pivo! We zijn er!
Lees ook:Vrolijke tent voor op het strand
Lees ook:Terug in 2016: KampeerTV
Lees ook:Persoonlijk: 15 reisdilemma’s: wat kies ik als het echt moet?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Getest: Glampingtent in Oudega

 1. Aline de Jong

  Hallo Lianne van Travel.blog.nl
  Dank voor je mooie blog, en ondanks je pech met de schade hopen we dat je alsnog wel hebt kunnen onthaasten, volgens mij wel.. je tip voor een gasten boek is al gerealiseerd. Daarin verwijs ik naar jouw blog en tevens de blog van draagmemmie. fantastisch beschreven,jullie zijn echte bloggers.Ik weet nu wat bloggen is. Dank voor je lieve woorden en aanbevelingen. We blijven je volgen op travel.blog.nl ,we houden contact. Lieve groet,Aline de Jong.www.camping-de-stjelp.nl

    /  
 2. Esther

  Wat een heerlijk plekje om tot rust te komen

    /  

Comments are closed.