I love Griekenland: Grieks Verkeersbureau lanceert website met 100 Griekse bestemmingen

Ga je deze zomer op vakantie, maar heb je nog geen idee waar je naartoe gaat? Dan heb ik een leuke tip voor je! het Grieks Verkeersbureau heeft een leuke en handige website gelanceerd. Op ilovegriekenland.nl kom je maar liefst 100 bestemmingen in Griekenland tegen. Want Griekenland is meer dan alleen maar een citytrip naar Athene of een strandvakantie naar Kreta of Rhodos.

Op deze nieuwe website staan 100 Griekse bestemmingen die je allemaal kan ontdekken. Heb jij ooit gehoord van Astypalaia, Edessa of Alonnisis? Op de pagina kom je deze bestemmingen allemaal tegen. Klik op de naam en je kan gelijk een aantal foto’s en een korte beschrijving van de bestemming bekijken.

Het Verkeersbureau wil met deze site laten zien dat Griekenland meer is dan alleen de populaire Griekse eilanden en badplaatsen en wil ook de andere parels in het zonnetje zetten. Griekenland en dan vooral de Griekse bevolking die in het toerisme werken, hebben het de afgelopen jaren zwaar gehad. Dat komt met name door de crisis, door de vluchtelingen en het feit dat de toeristen afgeschrikt zijn door de pers. Het toerisme is op sommige plekken met 50% afgenomen. Toeristen laten het land massaal links liggen, mensen hebben geen werk meer, bedrijven raken failliet en moeten de tent sluiten. Vorig jaar was ik op Kos en sprak ik met een aantal locals die graag hun verhaal kwijt wilden en erg verdrietig waren over het feit dat de pers zo negatief over het eiland schreef. 

Naast dat het Grieks Verkeersbureau deze site gelanceerd, heeft het bedrijf samen met TUI iets ludieks bedacht. De 2 bedrijven sturen het komende jaar 100 bloggers naar 100 Griekse bestemmingen. De bloggers ontdekken 1 bestemming, schrijven hierover op de site en posten leuke foto’s van deze bestemming. Het Verkeersbureau hoopt zo het tij een beetje te kunnen keren en hoopt dat ook dat toeristen Griekenland weer gaan ontdekken. Ik was daar ook bij aanwezig en het lijkt mij heel leuk om een onbekende Griekse bestemming te ontdekken.

I love Griekenland, omdat de Grieken zo ontzettend aardig en behulpzaam zijn. Ik heb dat nog nergens anders zo meegemaakt. Vorig jaar was ik op Kos en zag ik hoe de Grieken de vluchtelingen maar wat graag wilden helpen met brood, kleding, een tentje of een beetje water. Ze waren blij als de vluchtelingen veilig de oversteek hadden gemaakt en zwaaiden de vluchtelingen uit als ze op de boot naar Athene gingen. Dat is heel anders als wat er in de pers stond. Daarnaast is het leven in Griekenland een stuk relaxter, is de natuur prachtig en valt er nog zoveel meer te ontdekken. Ik heb mij laten vertellen dat elk eiland weer anders is.

Nu moet ik alleen nog even een bestemming kiezen, dat valt nog niet mee, aangezien ik ook wel eens het binnenland van Griekenland wil ontdekken. Ik ben dan reuze benieuwd naar Delphi, maar Skyros, Mykonos en Paxi lijken mij ook hartstikke leuk. Dat is nog best moeilijk, dat kiezen.

En jij, do you love Griekenland?

Lees ook:Deze week: Skiathos ontdekken
Lees ook:Minister smeekt Nederlanders vakantie te vieren in Griekenland
Lees ook:“Toeristen laten Griekenland links liggen”
Lees ook:Recordaantal toeristen naar Griekenland
Lees ook:Vluchtelingencrisis: Duitsland voert grenscontroles in

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “I love Griekenland: Grieks Verkeersbureau lanceert website met 100 Griekse bestemmingen

 1. Rutger Jesse

  ilovegriekenland.nl bestaat niet!

    /  
   1. Agnes

    De site bestaat niet.

      /  
     1. Frank

      Alleen zijn alle bloggers nog onderweg. Dat geeft ook wel te denken, maar het idee is wel leuk.

        /  

Comments are closed.