Zomervakantie: Meer buitenlandse toeristen op vakantie in Nederland

texel2

Nog even en de zomervakantie begint weer. Deze zomer zullen naar verwachting 3,5 miljoen buitenlandse toeristen hun zomervakantie doorbrengen in Nederland, aldus NBTC Holland Marketing.

Dat is een stijging van zo’n twee à drie procent. Daarnaast brengen circa 4,7 miljoen Nederlanders een korte of lange zomervakantie in eigen land door. In totaal besteden de buitenlandse bezoekers en de vakantiegangers in eigen land samen ongeveer 3,5 miljard euro tijdens de zomermaanden juli en augustus.

De groei van het aantal buitenlandse bezoekers komt met name uit de buurlanden Duitsland en België. Deze zomer komt ongeveer de helft van alle buitenlandse verblijfstoeristen uit Duitsland en België. Traditiegetrouw is de Nederlandse kust populair, maar ook brengen internationale toeristen graag hun zomervakantie door in de Nederlandse steden en het ‘groene Nederland’. In totaal besteden de internationale bezoekers zo’n 2,5 miljard euro aan hun reis naar en verblijf in Nederland tijdens de zomer.

Nederlanders ondernemen 4,7 miljoen vakanties in eigen land. Dit betekent een stijging van zo’n twee procent vergeleken met vorig jaar. Het merendeel van deze vakanties wordt doorgebracht op bungalowparken en campings. De binnenlandse zomervakanties leveren de Nederlandse economie zo’n miljard euro op.

In Duitsland begint de vakantie voor de grootste regio Noordrijn-Westfalen 11 juli en duurt tot 23 augustus. In België is de zomervakantie van 1 juli tot 31 augustus. In Nederland vindt de zomervakantie, zoals altijd, gespreid plaats. Regio Midden heeft als eerste zomervakantie van 9 juli tot en met 21 augustus. De regio Noord van 16 juli tot en met 28 augustus en regio Zuid van 23 juli tot en met 4 september.

Lees ook:Onderzoek: Vakantie in eigen land populairder
Lees ook:Pasen: 950.000 toeristen naar Nederland
Lees ook:Pasen: 400.000 Nederlanders op vakantie
Lees ook:Stijging verwacht van Nederlandse vakantiegasten in eigen land
Lees ook:Pasen: Minder toeristen in Nederland

Geen reacties // Reageer