Inwoners Mallorca in protest tegen zuiptoeristen

Dronken toeristen, je komt ze overal wel tegen. Maar op Mallorca maken toeristen het wel heel bont. De inwoners van het Spaanse eiland zijn nu helemaal klaar met deze zogeheten zuiptoeristen en zijn in protest gegaan.

Het bestuur van Mallorca is al langer bezig om de overlast van de zuiptoeristen tegen te gaan. Zo lopen de ladderzatte toeristen, vaak studenten, vaak halfnaakt door de straten, springen ze van het balkon in het zwembad, maken een hoop lawaai en liggen overal en nergens maar wat te vrijen.

Het bestuur heeft nu een aantal regels ingevoerd. Per 9 juni is het verboden om halfnaakt of naakt van het strand de straat op te lopen. Ook toeristen die op straat spugen, poepen en plassen krijgen een boete. En mocht een toerist het nog leuk vinden om vanaf zijn of haar balkon in het zwembad te springen, dan mogen ze een boete betalen van maar liefst 1.500 euro. En dan is het balkonspringen ineens niet meer zo leuk.

Ook komt er een einde aan het drankmisbruik op straat. Georganiseerde kroegentochten gaan in de ban, je mag straks alleen nog maar in kleine groepjes de kroegen afstruinen. Touroperators mogen de kroegentochten ook niet meer promoten. Per dag geldt er per operator een limiet van maximaal 20 deelnemers aan georganiseerde tochten langs cafés.

De verkoop van alcohol na middernacht wordt beperkt, ook mogen de toeristen geen lawaai meer maken tussen 10 uur s’avonds en 8 uur s’ochtends. En komt de politie toch dronken toeristen tegen, dan krijgen de toeristen een boete en mogen ze de drank inleveren.

Die regels mogen dan wel ingevoerd zijn, de toeristen trekken zich daar nog maar bar weinig van aan. De inwoners zelfs zijn nu helemaal klaar met de overlast. Bewoners die rond het strand van Arenal, ten zuidoosten van Palma de Mallorca wonen, zijn nu een protestactie gestart. Ze laten een zwarte vlag op hun balkon wapperen, waarmee ze willen aangeven dat bezoekers respect moeten hebben voor de omgeving, het eiland en de bewoners.

Of de protestactie ook echt helpt, is nog niet bekend.

Lees ook:Halfnaakte en dronken toeristen niet meer welkom in Magaluf
Lees ook:Peuk weggooien in Rome? 200 euro betalen!
Lees ook:Grand Canyon Skywalk; niet voor mensen met hoogtevrees
Lees ook:Inwoners Barcelona protesteren tegen toeristen
Lees ook:“Whele do you come flom?” Verbod op slecht Engels spreken in China!

Geen reacties // Reageer