Dit weekend: Zomervakantie start met files in Duitsland

file

De zomervakantie staat alweer voor de deur. Vrijdag heeft regio Midden al vakantie, maar echt druk op de weg zal het nog niet echt worden. In Duitsland zal het wel druk zijn. Ook als je door andere gebieden reist, krijg je misschien te maken met files.

Vakantiegangers die door Duitsland rijden ontkomen dit weekeinde nauwelijks aan lange files. In de dichtstbevolkte deelstaat Nordrhein- Westfalen beginnen vrijdagmiddag de vakanties. Zaterdag verwachten we de meeste files in het noorden rond Hamburg op de A1 en A7. In het zuiden zijn de snelwegen rond Neurenberg (A3) en München (A8, A99) de belangrijkste knelpunten.

In België beginnen dit weekeinde de bouwvakanties. Daar vertrekt de eerste grote stroom vakantiegangers richting het zuiden. De drukste wegen in Frankrijk zijn zaterdag de A6 en A7 naar het zuiden en de A10 Parijs – Bordeaux. Ook de route door het Centraal Massief over de A71 en A75 is erg druk, vooral op zaterdag. De wachttijd bij de Mont Blanctunnel richting Italië zal ook flink oplopen.

In de Alpenlanden zijn vooral de tunnels de grootste knelpunten. Zo loopt vrijdagmiddag en zaterdag de wachttijd voor de Gotthardtunnel in de Zwitserse A2 op tot twee uur. Voor de Karawankentunnel (A11) van Oostenrijk naar Slovenië verwachten wij zaterdag ruim een uur wachttijd.

Bron: ANWB

Lees ook:Zwarte Zaterdag: Weer filerijden op Europese wegen
Lees ook:Dit weekend: Opnieuw lange files in Europa
Lees ook:Bloedhete Zwarte Zaterdag: Files op de Europese vakantiewegen
Lees ook:Zomervakantie: ANWB waarschuwt voor lange files in Frankrijk zaterdag
Lees ook:Dit weekend: VID en ANWB waarschuwen voor lange files op Europese wegen

Geen reacties // Reageer