Cambodja voert dresscode in voor bezoekers tempels

Vertrek je binnenkort naar Cambodja? En wil je daar ook de tempels bezoeken? Dan is het misschien handig om een lange broek en een vest in je koffer te doen. Cambodja voert namelijk voor iedereen die de tempels gaat bezoeken, strengere kledingregels in.

Toeristen die in korte broek en topjes langs en in de tempels willen lopen, Cambodja en de beheerders van Angkor Wat, Angkor Thom en andere tempels zijn er helemaal klaar mee. Zij vinden het respectloos jegens de heiligheid van de tempels. Toeristen werden al gevraagd of zij zich netjes wilden kleden bij een bezoek, maar niemand hield zich aan deze voorschriften. Nu heeft Cambodja regels opgesteld.

Vanaf 4 augustus komen alleen toeristen met een lange broek of rok en shirtjes die de schouders bedekken nog binnen. Is het lichaam onvoldoende bedekt, dan moet de toerist van kleding wisselen of mag weer vertrekken.

Lees ook:Cambodja verdubbelt entreeprijzen tempels Angkor Wat
Lees ook:Eric Corton op mijnenjacht in Cambodja
Lees ook:Vanaf 1 maart: Klimverbod tempels Pagan in Myanmar
Lees ook:Avontuurlijke reizen Vietnam, Cambodja & Thailand Singlereizen Groepsreizen
Lees ook:Lonely Planet top 10: Op deze plekken moet je ooit geweest zijn

Geen reacties // Reageer