Gele Zaterdag: ANWB geeft tips om je auto vakantieklaar te maken

Op weg naar je vakantiebestemming krijgt jouw auto het flink voor zijn kiezen met zware bepakking, hoge temperaturen en steile bergpassen. Je kunt autopech niet voorkomen, maar de kans er op wel verkleinen. Daarom roept ANWB elke zaterdag in juli uit tot GELE zaterdag, dé dag om zelf je auto voor te bereiden op de reis.

Met een knipoog start de Wegenwacht in juli met GELE zaterdag: een campagne die naast een online spreekuur ook een serie heldere instructievideo’s omvat. Autopech kun je weliswaar niet voorkomen, maar door voor vertrek een aantal eenvoudige controles uit te voeren, verklein je de kans dat je stil komt te staan tijdens jouw vakantie.

Op zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 juli kun je tussen 10.00- en 16.00 uur online al jouw autogerelateerde vragen stellen aan een team van wegenwachten, ANWB Experts en mensen van de Technische Helpdesk. Op zaterdag 23 juli kun je al die specialisten in levenden lijve tegenkomen tijdens één van de grensacties. Die vinden plaats bij Hazeldonk (Breda) en Knuvelkens (Maastricht).

Tot slot gaan er ook dit jaar weer een zestiental Wegenwachten met auto en al naar het buitenland, om vakantiegangers in de Franse Ardéche en langs het Italiaanse Gardameer op weg te helpen. Drie van hen houden onderweg een videoblog bij.

 

Lees ook:23 juli: ANWB Vakantiecheck 2016
Lees ook:Zaterdag 18 juli: ANWB Vakantiecheck voor automobilisten in Zevenaar
Lees ook:Morgen: ANWB Vakantiecheck bij Hazeldonk
Lees ook:Dit weekend: Eerste Zwarte Zaterdag in Frankrijk
Lees ook:Komende zaterdag zwarte zaterdag

Geen reacties // Reageer