Dit weekend: VID en ANWB waarschuwen voor lange files op Europese wegen

file

Vrijdag beginnen de schoolvakanties in regio Noord. Zaterdag zullen er heel wat mensen met hun auto op vakantie gaan naar het zonnige zuiden. En dat zal voor flink wat files in diverse landen zorgen. De VID heeft het nu al over code rood in Duitsland en Frankrijk.

In België wordt zaterdag 16 juli drukte verwacht door vakantieverkeer. Daar zitten veel Nederlandse vakantiegangers tussen die via België naar het zuiden rijden. Drukke wegen: Ring Antwerpen en Ring Brussel, E40 Brussel – Oostende, E25 Maastricht – Luik, E411 Brussel – Arlon. Door werkzaamheden op de E40 bij Luik, moeten campers en auto’s met caravan daar omrijden. Hoe je daar moet omrijden, leg ik in een aparte blog uit.

De belangrijkste knelpunten op de wegen in Frankrijk zijn de rondwegen van de grote steden zoals Parijs en Bordeaux en de:

  • A7/A9 Lyon – Spanje, tussen Lyon en Orange, bij Montpellier en Narbonne
  • A10/A63 Parijs – Spanje bij Orléans, Tours en Bordeaux
  • A71/A75 Vierzon – Beziers, bij Clermont-Ferrand.
    Tussen 09.00.00 en 17 uur is de kans op files zaterdag het grootst.

Ook in Duitsland zijn dit weekend veel vakantiegangers onderweg. Vrijdagmiddag en zaterdag verwacht de ANWB veel files in het noorden bij Hamburg (A1/A7) en op de wegen naar de kust. Richting het zuiden loopt het vast rond Stuttgart, Neurenberg en München (A3, A8,A9, A99). Vooral de vele werkzaamheden zorgen voor extra oponthoud. Er wordt In Duitsland op 575 plaatsen aan de weg gewerkt.

In Zwitserland staan vrijdagmiddag en zaterdag files op de routes naar het zuiden. Dat betekent dat de wachttijd bij de St.Gotthardtunnel (A2) en bij de grensovergang Chiasso flink oploopt. Op zaterdag wel tot twee uur.
In Oostenrijk is er veel vertraging op de route via de A10/A11, van Salzburg via Villach naar Slovenië. Daar zijn de Tauern- en Karawankentunnel de belangrijkste knelpunten.

Zowel in Duitsland als Frankrijk is code rood afgegeven. In Frankrijk stond op deze zaterdag in juli de afgelopen zeven jaar gemiddeld 470 kilometer file. Vorig jaar was met 640 kilometer file recorddruk. Ook dit jaar is de Autoroute du Soleil (A7) de absolute filetopper. Ga je zaterdag ook op pad? Probeer dan om, als je de files wilt vermijden, op zondag te vertrekken. Dan is het veel rustiger op de weg.

Lees ook:Vrijdag: Verkeersdrukte door lang Pinksterweekend
Lees ook:Dit weekend: Zomervakantie start met files in Duitsland
Lees ook:Dit weekend: ANWB waarschuwt voor lange files in Duitsland en bij Luik
Lees ook:Dit weekend: Drukte door terugkerende vakantiegangers
Lees ook:Dit weekend: Drukte op de Europese snelwegen door vakantieverkeer

Geen reacties // Reageer