Bosbranden: Noodtoestand uitgeroepen op Chios

Het is bloedheet in Griekenland deze zomer. Door de hitte zijn er zowel op het vaste land als op diverse Griekse eilanden bosbranden uitgebroken. Op Chios is zelfs de noodtoestand uitgeroepen.

Vanochtend brak er brand uit op Chios. Het eiland heeft eerder te maken gehad met een hevige bosbrand en de regering besloot dan ook om een aantal dorpen te evacueren en de noodtoestand uit te roepen. De plaatsen Lithi, Elata en Mesta in het zuidwesten van het eiland zijn uit voorzorg geëvacueerd.

De brandweer is met man en macht bezig om het vuur te bestrijden. Door de harde wind is het voor de brandweer lastig om het vuur te bestrijden. Volgens de ANWB Alarmcentrale zijn er geen Nederlandse toeristen toeristen geëvacueerd. Chios ligt in de Egeïsche Zee vlakbij de Turkse kust en hoort bij de Noord-Egeïsche Eilanden.

 

Lees ook:Bosbranden: Campings ontruimd bij L’Estartit in Spanje
Lees ook:Reisadvies Canada aangepast: Reis niet naar Fort McMurray
Lees ook:Toeristen op de vlucht voor bosbranden Zuid-Europa
Lees ook:Camping bij Marseille geëvacueerd door bosbrand
Lees ook:Toeristen niet meer welkom op Thaise eilanden

Geen reacties // Reageer