Bosbranden: Campings ontruimd bij L’Estartit in Spanje

Niet alleen in Griekenland zijn er bosbranden, vanmiddag brak er ook brand uit vlakbij L’Estartit aan de Costa Brava in Spanje. Een aantal, bij Nederlanders zeer populaire, campings werden ontruimd.

Rond 16.00 uur vanmiddag brak er brand uit op een berg in de omgeving van L’Estartit. De brandweer is massaal uitgerukt om het vuur te bestrijden. Het vuur is onder controle, maar is op sommige plaatsen lastig te bestrijden. In deze omgeving, en dan met name op de vele vakantiehuisjes op de berg zelf, verblijven momenteel veel Nederlanders.

De brandweer besloot vanmiddag om Camping Rifort, camping L’Estartit  en camping Castel Montgri te ontruimen. Op camping Rifort verbleven op dat moment zo’n 150 vakantiegangers, waarvan er naar schatting 40% uit Nederland kwam. Inmiddels is iedereen weer terug op de camping. Alle vakantiehuisjes op de berg zijn ontruimd, de gasten mogen nog steeds niet terug. Het is onduidelijk wanneer de gasten weer terug naar de huizen mogen. Volgens de Spaanse krant El Pais zijn er in totaal 475 mensen geëvacueerd.

Verblijf jij in de omgeving van Estartit en zit je op een camping? Gasten worden geadviseerd de adviezen van de autoriteiten/campingleiding op te volgen en, als het nodig is, de camping of het gebied te verlaten als de eigenaar of brandweer hier om vraagt.

Lees ook:50 bungalows verwoest bij campingbrand Venetië
Lees ook:Camping bij Marseille geëvacueerd door bosbrand
Lees ook:Bosbranden: Noodtoestand uitgeroepen op Chios
Lees ook:Eiffeltoren ontruimd
Lees ook:jongerenreizen Estartit – Costa Brava Spanje, jongerenreis in L’Estartit

Geen reacties // Reageer