Dit weekend: Drukte op de Europese snelwegen door vakantieverkeer

file

De zwarte zaterdagen zijn weer voorbij, maar dit weekend zal het wel druk worden op de wegen in Europa. Hieronder een overzicht van alle knelpunten.

In België wordt het zaterdag druk op de weg door vakantieverkeer. Drukke wegen zijn: de Ring Antwerpen en de Ring Brussel, de E40 Brussel – Oostende, de E25 Maastricht – Luik, de E411 Brussel – Arlon. In België wordt op veel plaatsen aan de weg gewerkt, ook tijdens de vakantie levert dat geregeld heel veel vertraging op. De schoolvakantie in België duurt nog tot 31 augustus.

De zwarte zaterdagen zijn achter de rug in Frankrijk, maar ook dit weekend wordt het opnieuw druk op de Franse wegen. Vrijdagmiddag staan er files op de snelwegen langs de Zuid-Franse kust. Zaterdag wordt het opnieuw zeer druk in het zuiden op de wegen tussen Italië en Spanje met name op de A8en de A9. Verder is er veel vertraging op de vakantieroutes richting het zuiden en door terugkerende vakantiegangers ook richting het noorden. De grootste knelpunten zijn de A6/A7 door de Rhônevallei, de A10 tussen Parijs en Tours en door Midden-Frankrijk via de A71/A75 Orléans – Clermont-Ferrand – Béziers. Het beste is om pas op zondag op weg te gaan, maar ook dan is het in Zuid-Frankrijk nog erg druk op de wegen langs de kust.

Dit weekend wordt het druk door het vele vakantieverkeer, bovendien wordt in Duitsland op 575 plaatsen wordt aan de weg gewerkt. Dat veroorzaakt veel extra oponthoud. Zaterdag wordt de druktste dag van het weekend. Drukke wegen zijn: de A1 Bremen – Hamburg – Puttgarden, de A3 Keulen – Frankfurt – Würzburg – Neurenberg, de A5 Frankfurt – Karlsruhe – Bazel, de A7 Hamburg – Flensburg, de A7 Würzburg – Ulm -Füssen/Reutte, de A8 Stuttgart – München – Salzburg, de A9 München – Neurenberg, de A61 Mönchengladbach – Koblenz – Ludwigshafen, de A93 Rosenheim – Kufstein, de A99 Ring München.

Voor vrachtverkeer geldt op de zaterdagen tussen 07.00 en 20.00 uur een rijverbod, naast de gebruikelijke zondag. Dat geldt nog tot en met 27 augustus.

Dit weekend wordt het in Oostenrijk weer erg druk op de weg door het vele vakantieverkeer. De files staan vooral richting het noorden want voor veel Duitsers en Nederlanders eindigt de vakantie. Maar ook richting het zuiden staan files. Drukke wegen zijn: de A9 Linz – Graz, bij de Waldtunnel (ca 50 km ten noorden van knp St Michael) en bij Graz, de A10 Salzburg – Villach, bij tolstation St. Michael im Lungau, de Katschbergtunnel en knp. Villach, de A11 Villach – Ljubljana (Slovenië), bij Karawankentunnel, de A12 bij Kufstein, de A13 Innsbruck – Brenner, de B179 de Fernpas bij de grenstunnel bij Füssen en bij de Lermoosertunnel.

Zwitserland wordt het dit weekend zeer druk op de weg door vakantieverkeer. De meeste vertraging is aan de zuidkant van de St. Gotthardtunnel vanuit Italie naar Zwitserland. Op zaterdag tussen 04.00 en 13.00 uur kan de wachttijd in beide richtingen oplopen tot wel 2 uur. Ook zondag is het nog druk. Drukste wegen: de A1 Zürich – Bern, tussen Önsingen en Aarau en bij Zürich, de A2 Bazel – Luzern – Gotthard – Chiasso, voor de Gotthardtunnel aan beide zijden en bij Chiasso, de A13 Chur-Bellinzona bij de San Bernardionotunnel Zodra de wachttijd bij de Gotthardtunnel twee uur is, is omrijden via de A13 Chur – Bellinzona door de San Bernardinotunnel een optie. Daar moet dan geen file staan want je rijdt dan wel 120 km meer, terwijl de extra reistijd zo’n 70 minuten is.

Vrijdag en zaterdag is het in Italië zeer druk door vakantieverkeer. Bovendien is het maandag een feestdag, Maria Tenhemelopneming. Daardoor gaan er veel Italianen op weg naar de kust. De grootste knelpunten zijn de A4 Venetie – Triest, de A22 Brenner – Verona, de A23 Villach – Udine en op de A1/A14 Milaan – Bologna – Rimini.

Bron: ANWB

Lees ook:Dit weekend: Drukte door terugkerende vakantiegangers
Lees ook:Dit weekend: Files door grenscontroles en wintersportverkeer
Lees ook:Kerst: Files in en naar de Alpen
Lees ook:Zaterdag: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Zwarte Zaterdag: Weer filerijden op Europese wegen

Geen reacties // Reageer