Nederlanders zwaargewond: Reisadvies Thailand aangepast na reeks aanslagen

reisadvies

Gisteren en vandaag vonden er in Thailand diverse bomaanslagen plaats. De aanslagen werden gepleegd in populaire Thaise badplaatsen, waar op dat moment veel toeristen waren. Ook Nederlanders raakten gewond. Het Ministerie van Buitelandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand nu aangepast.

Gisteravond waren er kort na elkaar 2 explosies op Poonsuk Road in de badplaats Hua Hin. Vandaag waren er bomaanslagen  in Surat Thani, Phang Nga, Trang en Phuket. Bij deze aanslagen zijn 4 doden en 30 gewonden gevallen. Eerder, op 17 en 18 augustus 2015, vonden in het centrum van Bangkok bomaanslagen plaats, waarbij ook slachtoffers zijn gevallen.

Bij de aanslag in Hua Hin zijn 4 Nederlanders gewond geraakt, waarvan 2 zwaargewond. Onder de gewonden zijn drie vrouwen, van 49, 23 en 18 jaar. Zij zijn nog in het ziekenhuis. De vrouwen van 49 en 23 zijn ernstig gewond en de 18-jarige vrouw heeft lichte verwondingen opgelopen. Eén Nederlandse man (72) heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen en kon het ziekenhuis daarna weer verlaten.

Minister Bert Koenders veroordeelt de aanslagen en laat weten dat de Nederlandse ambassade er alles aan doen om de gewonde Nederlanders te helpen en steun te geven. Het minister heeft het reisadvies direct aangepast en laat het volgende weten:

Let extra op, vermijd druk bezochte plekken en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en lokale veiligheidssituatie via de lokale media.

Mogelijk worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Hierdoor kunnen bij ingangen van winkels, kantoorgebouwen, toeristische attracties en evenementen, maar ook op wegen en vliegvelden extra controles worden uitgevoerd. Met als gevolg langere wachttijden en verkeersopstoppingen. Zorg dat u zich altijd kunt identificeren.

Touroperator TUI roept Nederlandse toeristen op om vandaag en morgen op het resort te blijven en de aanwijzingen van de autoriteiten goed op te volgen. De Thaise politie laat weten dat de bomaanslagen geen terreurdaad was, maar denkt dat dit het werk is geweest van lokale saboteurs.

Lees ook:Aanslagen Parijs: Reisadvies Frankrijk aangepast
Lees ook:Update reisadvies Turkije na aanslag: Mijd demonstraties en drukke plekken
Lees ook:Zware aardbeving Nieuw-Zeeland: Reisadvies aangepast
Lees ook:Reisadvies Japan gewijzigd: Reis niet naar Kyushu
Lees ook:Terreurdreiging Brussel: Ook vandaag geen metro’s, reisadvies aangepast

Geen reacties // Reageer