Travel Light: Reizen zonder bagage

Vakantie is leuk, maar je bagage sjouwen is vaak zwaar en ongemakkelijk. Nu is er een bedrijf die je bagage thuis ophaalt en klaar zet op jouw plek van bestemming. Wat een luxe.

Bagage versturen

Ik heb het over Travel Light, een professionele dienstverlener voor het verzenden van bagage. Het bedrijf is een jaar geleden gelanceerd, is gevestigd in Scheveningen en werkt samen met TNT Express. Travel Light verstuurt al jouw bagage van groot tot klein door heel Europa.

TNT Express

Travel Light is premium partner van TNT, één van de grootste logistieke partijen in de wereld. Met het netwerk van TNT en een speciaal team van Travel Light chauffeurs biedt het bedrijf een perfecte service. Zelfs beter dan die van de luchtvaartmaatschappijen. Ga je op wintersport en wil je niet sjouwen met de ski’s? Het bedrijf haalt de ski’s op en brengt ze weg naar de plek van bestemming. Jij sjouwt je geen breuk meer en je hoeft je geen zorgen meer te maken over al die extra kilo’s op het dak van je auto.

Travel Light  is voorlopig alleen nog beschikbaar voor de Nederlandse reiziger die binnen de Europese Unie reist, naar geselecteerde bestemmingen. In de toekomst hoopt het bedrijf ook buiten de Europese Unie bagage te kunnen verzenden.

Hoe het werkt

Alles goed en wel, maar hoe werkt zo’n verzending dan? Op travel-light.nl kun je een prijsopgaaf doen, je bestemming invoeren en je wensen aangeven. Bij elke stap wordt duidelijk uitgelegd hoe het precies werkt. Na betaling krijg je 2 mailtjes. Eén met daarin de opdrachtbevestiging van de boeking en één met daarin een unieke loginnaam en wachtwoord, waarmee je toegang krijgt tot onze website. Op je pagina kan je de route van je bagage volgen,

Een week voor vertrek ontvang je het welkomstpakket met daarin de vervoersdocumenten en alle benodigde informatie om relaxed op reis te gaan. Ga je skiën, snowboarden of kitesurfen? Dan krijg je ook een inpak zak. Past het in de zak, dan past het ook in de doos. Wil je een koffer verzenden, dan krijg je de zak niet.

Hotel

De chauffeur komt je pakket ophalen. De chauffeur helpt je met het dicht plakken van de doos en het gereed maken voor vertrek. De chauffeur neemt de doos en koffers mee. Vanaf het moment van ophalen kun je te allen tijde via het track & trace systeem volgen waar de bagage zich bevindt. Wel zo fijn om te weten dat je verzending al op locatie is. Het bedrijf neemt contact op met het hotel en het hotel neemt de bagage aan. Je hoeft zelf dus niks te doen, alleen boeken, betalen en inpakken. Ideaal.

Ben je enthousiast geworden en wil jij ook voordelig zonder bagage reizen? Ga dan naar travel-light.nl.

Travel Light: Let us carry your weight. 

Lees ook:Proef: PostNL gaat koffers inchecken op Schiphol
Lees ook:Eviate eTrack: Nooit meer je koffer kwijtraken dankzij deze nieuwe gadget
Lees ook:Volg Travel.blog.nl op Twitter!
Lees ook:Volg Travel.blog.nl op Twitter!
Lees ook:Volg Travel.blog.nl op Twitter!

Geen reacties // Reageer