Op vakantie naar Canada? ETA voortaan verplicht

Vlieg jij vanaf  29 september per vliegtuig naar Canada en heb jij een Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan is het volgende wel handig om te weten. Voortaan moet je namelijk in het bezit zijn van een goedgekeurde eTA aanvraag. Ook als je een overstap maakt in Canada moet je een eTA aanvragen. Een eTA is 5 jaar geldig en kan meerdere malen worden gebruikt om Canada te bezoeken.

eTA staat voor “Electronic Travel Authorization”. De aanvraag doe je volledig online waarna je een autorisatie krijgt om Canada te betreden. Ook als je alleen een overstap hebt in Canada, bijvoorbeeld om door te reizen naar de Verenigde Staten dien je een goedgekeurde eTA te hebben. Canada volgt hiermee het voorbeeld van vele andere landen zoals de Verenigde Staten en Turkije, die deze vorm van reis autorisatie enkele jaren al hebben ingevoerd.

In eerste instantie had de Canadese overheid 15 maart 2016 als datum gekozen waarbij een eTA aanvraag verplicht was voor reizen naar Canada. Echter na verschillende storingen en bugs in het online aanvraagsysteem, heeft men toen besloten de datum te verzetten naar 29 september 2016. In de tussenliggende periode van 15 maart tot 29 september werd het sterk aangeraden vooraf een eTA aan te vrage,n maar was het nog niet verplicht.

De online eTA aanvraag vervangt de oude procedure waarbij de aanvraag bij aankomst op het vliegveld wordt geregeld. Deze nieuwe manier visum afhandeling bespoedigd de passagier afhandeling op vliegvelden. De immigratie medewerker scant uw paspoort waarbij deze automatisch een melding krijg of u een goedgekeurde eTA aanvraag heeft.

Je kan de eTA voor Canada op verschillende manieren online aanvragen. De Canadese overheid biedt zelf de mogelijkheid om een eTA online aan te vragen. Hierbij is de aanvraag volledig in het Engels en is het allemaal mogelijk om met Creditcard te betalen. Er zijn ook gespecialiseerde websites in Nederland zoals eta-aanvragen.nl waarbij je de aanvraag in het Nederlands kunt invullen en kunt betalen met onder andere iDeal.

Het wordt aangeraden om direct na het boeken van jouw reis naar Canada een eTA aan te vragen. Mocht deze in het zeer uitzonderlijke geval worden afgekeurd, dan moet je namelijk bij de Canadese Ambassade in Den Haag een normaal toeristen visum aanvragen, wat veel meer tijd in beslag neemt.

Lees ook:Op vakantie naar Canada? ETA-Visum voortaan verplicht
Lees ook:Reminder: ETA-Visum voor Canada vanaf 15 maart verplicht
Lees ook:Wat is een eTA voor Canada en wie heeft er één nodig?
Lees ook:(Reminder) Op vakantie naar Kenia? Visum voortaan online aanvragen
Lees ook:Op vakantie naar Kenia? Visum voortaan elektronisch aanvragen

Geen reacties // Reageer