Kerstvakantie: Nederlanders massaal op zonvakantie

Het is bijna kerstvakantie. Weet jij al of je in Nederland blijft, op de lange latten staat of met een tequila op een zonnig strand ligt? Tienduizenden Nederlanders gaan dit jaar naar het buitenland, dat blijkt uit onderzoek van TUI.

Volgens TUI geeft het merendeel de voorkeur aan een vakantie op een warme en exotische bestemming. Maar ook kerst in de sneeuw is nog steeds populair. De top drie bestemmingen die Nederlands grootste reisorganisator ziet is:

  1. Spanje, en dan vooral Canarische eilanden
  2. Oostenrijk
  3. De ABC-eilanden, en dan vooral Curaçao

30% van alle kerstvakantiegangers gaat naar Spanje en dat is bijna 5% meer dan vorig jaar. Als individuele bestemming is Gran Canaria de onbetwiste nummer één voor de Nederlandse kerstvakantieganger. Een warme omgeving op ruim 4 uur vliegen is zeer aantrekkelijk. Maar we deinzen er ook niet voor terug om in een kleine 10 uur naar Curaçao te vliegen en 100% zeker te zijn van die warme zon en zee. Een actieve skivakantie, en dan vooral in Oostenrijk, blijft hoog op de kerstverlanglijst van velen staan. Met z’n tweeën, het gezin en vaak ook met de hele familie, vertrekken we naar de sneeuw. Vooral met de auto en in mindere mate met vliegtuig of bus en trein.

De bestemmingen die het snelst groeien en op steeds meer belangstelling mogen rekenen tijdens de kerst zijn: Kaapverdische eilanden, Portugal en Finland. Fins Lapland staat daarbij voor de trend om alternatieve actieve wintervakanties te ontdekken. Er kan ook geskied worden, maar de aantrekkelijkheid zit vooral in activiteiten als een hondenslee-rit, snowscootertochten, ijsvissen en natuurlijk het noorderlicht bewonderen. Portugal is niet heel zonzeker in de winter, maar wel aangenaam van temperatuur en zeer aantrekkelijk van prijs.

Maar waar vieren andere Europeanen dan de kerst? Tui ontdekte een paar opvallende verschillen. Veel Fransen spenderen de kerst in Marokko, de Zweden voelen zich aangetrokken tot Thailand en de Zwitsers mogen graag op de Malediven verblijven. De Duitsers blijven graag in eigen land, maar ook cruises zijn bij hen populair.

Maar dé onbetwiste hit, ook bij de ons omringende landen, zijn de Canarische eilanden. Gran Canaria is de favoriet van de Nederlanders, Zweden en Fransen. De Duitsers reizen vooral naar Fuerteventura en de Engelsen geven de voorkeur aan een winter break op Tenerife. De Ieren daarentegen kiezen Lanzarote als populairste zonbestemming binnen de Canarische eilanden.

Nu nog boeken naar de zon?

Voor wie nog weg wil is zeker nog een zonnige reis te vinden naar de Antillen, Gambia en misschien ook nog wel de Kaapverdische eilanden. Op de Canarische eilanden moet je wat langer zoeken vanwege de internationale populariteit. Voor wie tijdens de kerstvakantie in zon of sneeuw wil verblijven, is het van belang vroegtijdig te boeken. Buitenkansjes zijn nog te vinden op vertrekdata als 25 of 31 december, wanneer mensen liever aan tafel of bij familie of vrienden zitten dan in een vliegtuig of een bus.

Lees ook:Nieuwssite over Canarische eilanden gelanceerd
Lees ook:Wandelparadijs Gran Canaria organiseert wandelfestival
Lees ook:Transavia vliegt van Weeze naar Gran Canaria
Lees ook:Geen vliegverkeer naar Canarische Eilanden door storm; duizenden passagiers gestrand
Lees ook:Nederlander boekt de kerstzon al in de zomer

Geen reacties // Reageer