Noodtoestand Gambia opgeheven, reisadvies versoepeld

Een week geleden was het onrustig in Gambia. Oud-president Jammeh weigerde te vertrekken en andere landen in de regio dreigden met sancties. Nu is de president dan toch vertrokken en is het weer rustig in het land. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Gambia dan ook versoepeld.

In december verloor Jammeh de verkiezingen. Adama Barrow was de nieuwe president, maar de oude president wilde niet wijken. Landen in de regio dreigden met afzetten en er waren al militairen in het land. De situatie was onrustig, de bevolking ging op de vlucht, de nieuwe president vertrok naar Senegal en de noodtoestand werd ingevoerd. Buitenlandse Zaken gaf een negatief reisadvies af en touroperators haalden alle toeristen weer terug naar Nederland.

Een week later is de president dan toch vertrokken en is de nieuwe president weer terug in het land. De noodtoestand is direct opgeheven en het is weer een beetje rustiger in het land. Het ministerie heeft het reisadvies nu versoepeld. Er geldt geen negatief reisadvies meer, maar het ministerie waarschuwt nog wel om alert te blijven en grote bijeenkomsten te mijden. Er zijn namelijk nog steeds Senegalese troepen in het land.

Corendon en TUI reizen weer naar Gambia. De eerste vluchten naar het land vertrekken op 1 februari vanaf Schiphol.

Lees ook:Noodtoestand Gambia: Negatief reisadvies voor hoofdstad Banjul
Lees ook:Noodtoestand Gambia: Touroperators halen toeristen op
Lees ook:Reisadvies aangescherpt: President Malediven kondigt noodtoestand af
Lees ook:Noodtoestand Turkije: Buitenlandse Zaken past reisadvies aan
Lees ook:Negatief reisadvies Burundi na staatsgreep

Geen reacties // Reageer