Veilig internetten op vakantie? Huur of koop een mifi-router

Stel.. Je hebt net een leuke vakantie geboekt, maar je leest overal dat het hotel waar jij in verblijft, wel over wifi beschikt, maar dat de verbinding heel slecht is. En dat terwijl je toch een beetje bereikbaar en online wilt blijven tijdens je vakantie. Wat doe je dan? Dan huur of koop je een mifi-router! Een wat? Een mifi-router! Ik heb er eentje getest en ik ga je uitleggen waarom de router je nieuwe beste vriend op vakantie kan zijn.

Een paar maanden geleden boekte ik last minute een hotel op Gran Canaria. Bij het reisbureau (Jaja, ik was lekker ouderwets bezig) vertelden ze mij dat de wifi goed was, maar dat je er wel voor moest betalen, 2 euro per dag om precies te zijn. Dat is nog te overzien en helemaal niet zo duur. Ik ging nog even op Zoover kijken en wat bleek? Daar klaagden de reviewers steen en been over de wifi. Er was wel wifi, maar er was alleen bereik bij de bar in de hal en op de kamer kon je nauwelijks verbinding maken met het internet. Daar kreeg ik het nogal Spaans benauwd van, want ik wil, eerlijk gezegd en ik schaam mij er ook niet voor om dat zo te zeggen, gewoon bereikbaar blijven en ook het nieuws in Nederland gewoon blijven volgen.

Ik ging op internet zoeken naar een alternatief. Ik heb wel gewoon roaming op mijn telefoon en een Alles op Reis huppeldepup pakket bij Vodafone, maar op de 1 of andere manier blokkeert mijn telefoon het internet als ik op vakantie ben. En dat al 4 jaar. Dus daar kon ik ook niks mee. Ik speurde het hele internet af en kwam uit op een mifi-router. Mifi-router is een kleine mobiele router die je overal mee naartoe kan nemen. De router maakt via de simkaart een verbinding met internet en stuurt het als een wifi-signaal verder. Hartstikke handig! Maar dan nu de hamvraag, waar koop je zo’n ding en hoe knutsel je het in elkaar? Ik ben namelijk een digibeet en een technische nobody, dus een bouwpakket is aan mij niet zo besteed.

In mijn speurtocht op internet kwam ik erachter dat er heel veel verschillende soorten routers waren. Zo heb je routers die alleen functioneren met een stopcontact of een fysieke ethernetkabel. Je hebt ook routers waar je de snelheid van kan kiezen en je kan ook kiezen voor een router met of zonder dongel. En als je eenmaal de router in huis hebt, dan moet je de router configureren of installeren. En om het nog ingewikkelder te maken, heb je daarnaast ook nog een buitenlandse simkaart nodig om in het buitenland te internetten.

Maar gelukkig zijn er voor digibeten a la moi ook gewoon kant-en-klare routers te koop of te huur. Ik kwam al snel bij wereldwijdwifi.nl uit. Op deze site legt het bedrijf stap voor stap heel eenvoudig uit hoe en of je een mifi kun huren of kopen. Ook alle prijzen staan hier overzichtelijk bij elkaar. Ik besloot om het bedrijf voor meer informatie te bellen. De eigenaar legde simpel uit hoe de router werkte en dat de router werd opgestuurd en helemaal gebruiksklaar zou worden gemaakt.

Bij dit bedrijf kan je een mifi huren of kopen. Huur je een router, dan moet je naast de huurprijs ook een borg betalen. Als je vaker op reis gaat, dan is het handiger om een mifi te kopen. Een mifi kost bij wereldwijdwifi € 79,95, daarnaast moet je ook een databundel aanschaffen, anders werkt de router niet in het buitenland. Er zijn diverse bundels te koop. Dit is overigens geen abonnement, je kan overal en altijd bundels aanschaffen.

Ik kocht een mifi en de volgende dag had ik het pakketje al in huis. In het pakketje zat de mifi, een accu, een oplader en een brief met uitleg en tips. De mifi, handformaat, klikte ik handig in elkaar en daarna was het opladen geblazen. Op de mifi staat een nummer, dat is het wachtwoord van je wifi. In de brief staat een klantnummer, waarmee je op de site kunt inloggen en zo een bundel kan kopen. Heb je betaald, dan staat het tegoed binnen no time op de mifi.

Ik ging op reis en op de luchthaven van Gran Canaria deed ik mijn telefoon weer aan. En weer geen internet helaas. Ik deed de mifi aan en mijn telefoon pikte het signaal direct op. Ik voerde het wachtwoord in, dit hoef je maar 1 keer te doen, en ik was gelijk verbonden met het apparaat. En de wifi was snel, heel snel zelfs. Op naar de bus en naar het hotel.

In het hotel aangekomen toch nog wifi voor 1 dag aangeschaft. De verbinding van de hotel-wifi op de kamer was niet zo best en klapte er overdag vaak uit. Gelukkig had ik de mifi bij mij en die zou zeker nog van pas komen deze vakantie. Ik nam de router overal mee naartoe en had zelfs verbinding in tunnels, op zee en in de bergen van Gran Canaria, zo handig! Ik had de router niet altijd aan, want zo verbruik je veel stroom en gaat er onnodig veel data verloren. En zo kon ik altijd contact houden met het thuisfront, ze laten meegenieten van mijn vakantie en op de hoogte blijven van het nieuws. Na vakantie ging ik gelijk checken hoeveel MB ik had verbruikt, van de 6 GB had ik er 3 verbruikt. En die MB’s, die gaan gewoon mee voor de volgende vakantie.

Wil jij nu ook een mifi kopen, dan heb ik nog een aantal tips voor je:

- Zet de mifi uit als je deze niet gebruikt.
- Zet de mifi ook uit als je niet in het buitenland bent.
- Schakel je automatische downloads op je telefoon uit, dit is een enorme datavreter
- Elke avond de mifi even opladen
- De mifi kan je verbinden met 5 apparaten tegelijk. Werk je op 1 apparaat, schakel de wifi van de andere apparaten dan uit.

Kortom, wil je veilig internetten op vakantie, koop dan een mifi-router!

Lees ook:Nieuw bij Arkefly: Airfi
Lees ook:Nieuw bij Adria Airways: AirFi
Lees ook:Deze week: Vakantie vieren op Gran Canaria
Lees ook:Binnenkort bij NS: Sneller en beter internet in de trein
Lees ook:Voorkom hacken: Gratis wifi op vakantie niet altijd veilig

Geen reacties // Reageer