Deze zomer naar Frankrijk? Lange files verwacht door grenscontroles

Ga je deze zomer naar Frankrijk en wil je de files vermijden door juist niet op Zwarte Zaterdag te gaan rijden? Dan kan het zomaar zijn dat je toch in een lange file komt en dat komt allemaal door de noodtoestand die zo goed als zeker verlengd zal worden,

Vakantiegangers die deze zomer (of al eerder) naar Frankrijk trekken moeten rekening houden met flinke files aan de grens. De Franse president Macron wil de noodtoestand tot november verlengen, waarmee ook de grenscontroles in de zomervakantie doorgaan.

Momenteel worden de grensovergangen tussen België en Frankrijk nog altijd bewaakt. Dat leidt vooral op de snelwegen A16 (bij Duinkerken), A22 (bij Lille) en A2 (bij Hensies) geregeld tot lange files. In het Hemelvaartsweekend liep de wachttijd voor vakantieverkeer bij Hensies zelfs op tot een uur. Als het aan Macron ligt wordt de noodtoestand in Frankrijk verlengd, waarmee het parlement in lijkt te gaan stemmen. Dit is slecht nieuws voor Nederlanders die in de zomer naar Frankrijk willen. Op drukke dagen verwacht de VID net als vorige zomervakantie tot anderhalf uur grensfile.

Nederlanders die slim zijn kunnen het best via Luxemburg reizen. Die grens wordt niet gecontroleerd, waardoor files uitblijven. Eerder bleek al dat ook andere Europese landen tot en met november mogen doorgaan met grenscontroles. Dat gaat vooral tussen Oostenrijk en Duitsland voor files zorgen. Ook op de grens tussen Duitsland en Denemarken staat op drukke reisdagen file.

 

Lees ook:Zomervakantie: Lange files richting het zuiden
Lees ook:Met de auto naar Oostenrijk? Langere wachttijden door grenscontroles
Lees ook:Zaterdag: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Aanslagen Parijs: Reisadvies Frankrijk aangepast
Lees ook:Vluchtelingencrisis: Duitsland voert grenscontroles in

Geen reacties // Reageer