Persoonlijk: de Travel Tag

Op andere blogs kom ik zo nu en dan Tags tegen, vragenlijstjes over een bepaald onderwerp. Op de blog van Marcella kwam ik de Travel Tag tegen, en leek me wel leuk om deze in te vullen, zodat jullie lezers mij en mijn reisgedrag een beetje beter leren kennen.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Ierland, Groot Brittannië, Tsjechië, Polen, Hongarije, Oekraïne, Jamaica, Dominicaanse Republiek, Israël en Malawi.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

IJsland staat momenteel het hoogst op mijn verlanglijstje, maar ik weet zo nog wel een aantal bestemmingen te noemen: Suriname, Peru, Noorwegen, Albanië, Botswana en India.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Tijdens mijn ideale vakantie reis ik samen met mijn (aanstaande) man naar plekken die we nog niet kennen, kamperen we in de bergen, gaan we heerlijk uit eten in de leukste kneuterige eetcafétjes en koken we op primitieve wijze. De zon schijnt, we trekken er al wandelend op uit en we drinken een wijntje bij zonsondergang. De bestemming maakt voor mijn ideale vakantie eigenlijk niet eens uit, zolang het maar samen met mijn vriend is en we beide maar gezond zijn.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Malawi staat bij mij op nummer één van plaatsen die ik graag opnieuw zou willen bezoeken. Ik heb een hele bijzondere tijd gehad in Malawi, ver buiten de gebaande paden, waar ik me enorm welkom voelde.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien!

Deze foto maakte ik in Malawi. Alle kindjes in uniform, één springt er lekker uit.

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Als we mijn blog mijn werk mogen noemen dan heb ik dat een paar keer meegemaakt. Ik ben met een persreis naar het Spaanse La Coruna geweest, heb een testvlucht gedaan naar het Israëlische Eilat en ik won vorig jaar met een bloggerswedstrijd een reis naar Berlijn.

Met wie ga je meestal op reis?

Ik trek er meestal met mijn vriend, Henk, op uit. In de toekomst hoop ik ook vaker met vriendinnen er op uit, omdat ik denk dat verschillend reisgezelschap goed is voor je reisplezier.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Mijn zus woonde een tijdlang in Dublin. Ik zou daar ook een week naartoe, maar wegens ziekte is dat nooit doorgegaan. Hopelijk kunnen we ooit nog samen terug om de stad alsnog te ontdekken.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Er is niemand anders dan Henk waarmee ik het lang uit zou houden. Qua voorwerpen denk ik aan boeken, om de tijd mee te doden.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Vroeger gingen we met mijn ouders en broer en zus vaak kamperen in het Friese Bakkeveen of in het Drentse Borger, iets waar ik enorm leuke herinneringen aan heb. Daarnaast gingen Henk en mijn eerste vakanties samen naar Zeeland.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Attractieparken trekken me niet zo, dan ga ik liever naar een dierentuin. Maar qua dierentuinen hou ik niet van dierentuinen waar de dieren vooral in hokjes zitten, dan ga ik liever voor een wildpark.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

ZON!

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Ik heb zoveel leuke herinneringen dat ik niet zou kunnen kiezen. Een greep uit mijn leukste herinneringen: voor het eerst samen een tent opzetten, een plotselinge ontmoeting met een grote reggaeartiest in Jamaica, de enige gasten zijn in een restaurant in Hongarije en urenlang lol hebben samen, een speurtocht doen per ossekar in een minidorpje in Malawi en zwemmen in een rivier in Oekraïne.

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Toen we vorig jaar voortijdig de vakantie moesten afbreken wegens ziekte was ik not amused..

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Voor dit jaar staat er een trip Ameland, Polen en Tsjechië op de planning. Hopelijk kunnen we daar nog een bestemming of twee aan toevoegen.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Momenteel sta ik zo in het leven dat ik niet moedwillig plaatsen zou opzoeken waarvan ik weet dat het gevaarlijk is. Ik moet zeggen dat ik oorlogsgebieden en achterstandswijken wel enorm interessant vindt, dus ik zeg niet nooit. Maar voorlopig staat er geen Syrië, ebola-gebied of een backpackreis naar India op het programma.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:‘Slow travel’ de nieuwste reistrend?
Lees ook:Persoonlijk: Beestjes die ik tegenkwam op reis
Lees ook:Voor het eerst samen op vakantie; veel stellen gaan al na 4 maanden
Lees ook:Het verlanglijstje van een reiziger
Lees ook:Selectie foto’s van mijn laatste reizen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Persoonlijk: de Travel Tag

 1. Marcella

  Tof dat je de tag overgenomen hebt en mijn site noemt! Erg leuk om te lezen welke landen je al bezocht hebt en welke avonturen je meemaakte. Ik hoop dat je dit jaar nog meer avonturen kunt toevoegen, reizen is zo fijn! En Dublin staat ook bij mij nog op m’w wishlist ;-)

    /  
  1. Johanna Gercama Auteur

   Graag gedaan! Ik wil wat persoonlijker worden op mijn blog en vond die tag een goede manier! Dublin ben ik al eens geweest, maar om daar nog eens met mijn zus naar terug te gaan lijkt me erg bijzonder. We hadden toen zoveel leuke plannen, die moeten we echt nog eens tot uitvoer zien te brengen! Jammer genoeg is Dublin wel heel duur, dus voorlopig komt het er nog niet van!

     /  

Comments are closed.