Persoonlijk: verliefd worden op een land

Als mensen tegen mij zeiden dat ze verliefd waren geworden op een bestemming, een regio of een land: daar had ik helemaal niets mee. Wat nou verliefd worden op een bestemming? Ik vond het het grootste cliché dat in de reiswereld bestaat. Hoe kan je nou in vredesnaam verliefd worden op een land? Krijg je dan ook kriebels in je buik, kan je dan ook nergens anders meer aan denken en wil je koste wat kost terug naar datgene? Ik kon me er niks bij voorstellen. Totdat ik zelf verliefd werd. Op Polen.

Vorige zomer maakten Henk en ik een roadtrip door Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Slowakije en Polen. Polen zou onze laatste bestemming zijn, waar we een week lang zouden bivakkeren op een camping. We tourden eerst door Tsjechië en Hongarije, brachten bezoeken aan Praag en Boedapest, en al die tijd had ik nergens last van. Ik genoot met volle teugen, maar de kriebels? Die kreeg ik pas op het moment dat we de grens van Slowakije naar Polen over gingen.

Daar ineens had ik het. Boem. Liefde op het eerste gezicht. Vlinders in mijn buik. Ineens wist ik het cliché voor mezelf goed te praten. Ik was verliefd, smoorverliefd op een land.

Eenmaal thuis dacht ik dat het gevoel wel weg zou gaan, net zoals het gevoel voor een vakantieliefde weg kan ebben. Maar nee, ik wilde zo snel mogelijk terug. Spijtig genoeg is dat er tot nu toe nog niet van gekomen, maar het staat wel in de planning. Komende zomer gaan we terug. Niet alleen ik ben verliefd geworden op Polen, ook Henk heeft de vlinders te pakken. En die verliefdheid, die laten we graag oplaaien!

Herken jij je in dit verhaal? Is er ook een stad/regio/land waar jij je hart aan verloren hebt en waar je altijd naar zou willen terugkeren? Ik hoor het graag!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Pinspiration: Polen
Lees ook:Persoonlijk: Reisplannen deze zomer: 0
Lees ook:Persoonlijk: de Travel Tag
Lees ook:Nieuwe lijndienst: Eindhoven – Gdansk
Lees ook:Toerisme Midden-Oosten komt slecht op gang

1 Reacties // Reageer

One thought on “Persoonlijk: verliefd worden op een land

  1. Reizigersblog

    Leuk verhaal om te lezen. Zelf ken ik dit gevoel! Voor mij is er niks beter dan te kriebels om op een nieuwe bestemming aan te komen, dan krijg ik gelijk kriebels.

      /  

Comments are closed.