Drie vliegrampen in een week.. Durf jij nog te vliegen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Had mij een jaar geleden verteld dat binnen één week drie passagiersvliegtuigen neer zouden storten en ik had je voor gek verklaard. Toch is het de keiharde, oneerlijke, realiteit.

MH17 van Malaysia Airlines werd op 17 juli uit de lucht geschoten. Alle inzittenden, 298 personen, kwamen om. GE222 stortte 23 juli bij het maken van een noodlanding neer op een woonwijk in Taiwan. Hierbij waren 51 doden te betreuren.AH5017 stortte een dag later neer in de woestijn van Mali. 116 doden. Nog geen halfjaar geleden verdween MH370 van de radar en is met al haar 239 inzittenden tot op heden nooit teruggevonden.

Op mijn netvlies gebrand is de jongen die op 17 juli ‘s avonds met Malaysia Airlines naar Kuala Lumpur zou vliegen en op Schiphol een microfoon onder zijn neus kreeg. Ik hoor het hem nog zo zeggen: ‘Hoe groot is nou de kans dat zoiets een tweede keer gebeurd?’ Als je hem op dat moment verteld had dat het later die week nog twee keer zou gaan gebeuren met een passagiersvliegtuig, dan had hij je voor gek verklaard.

Wat ik mij nou afvraag is wat deze rampen doen met het vertrouwen van vliegreizigers in het vliegen. Huppelde jij voorheen een vliegtuig in en stap je nu enigszins aarzelend het vliegtuig in? Vond je vliegen altijd al vreselijk en heb je door deze rampen besloten nu nooit meer te gaan vliegen? Belgische Psychologen hebben de afgelopen week dubbel zoveel telefoontjes gehad over vliegangst. Zelf hou ik niet zo van vliegen, ik zie het als een noodzakelijk kwaad om veel van de wereld te kunnen zien. Maar ik heb er nog nooit over getwijfeld of het vliegtuig waar ik in stapte wel of niet op de plaats van bestemming aan zou komen. Mijn vertrouwen in het vliegen op zich is door deze rampen licht aangetast. Maar of ik nooit weer in het vliegtuig zou stappen? Dat denk ik niet. Er zijn nog altijd veel meer vliegtuigen waar niets mee aan de hand is als vliegtuigen die hun eindbestemming niet halen. Hoe zit dat met jouw vertrouwen in vliegen? Ik hoor het graag!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Indonesische luchtvaartmaatschappijen op zwarte lijst
Lees ook:Indonesie wil maatregelen na gebroken vliegtuig
Lees ook:Reizen met vliegtuig steeds veiliger
Lees ook:Gecrashed Spanair vliegtuig mocht opstijgen na problemen
Lees ook:Russisch Lifenews toont filmbeelden ramp Malaysia Airlines neergestort vliegtuig

Geen reacties // Reageer