Persoonlijk: 15 reisdilemma’s: wat kies ik als het echt moet?

Een tijdje geleden zag ik op de blog van Chantal Schram, Reisdoc.nl, een lijstje met vijftien verschillende reisdilemma’s. Onderaan het artikel moedigde ze andere bloggers aan om deze stellingen over te nemen en antwoord te geven. Leuk, ik doe mee!

1. Zonvakantie/Wintersport

Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar het trekt me ook totaal niet. Als ik op reis ben dan ga ik voor cultuur, kunst en eten, maar vooral niet om te sporten. Dat wil niet zeggen dat ik winterse omgevingen vervelend zou vinden. Maar op de latten voor mijn eigen plezier? Nee, dat hoeft van mij niet zo.

2. Vakantie aan de kust/Vakantie in het binnenland

Dit is een moeilijke! Zowel aan het strand als in het binnenland voel ik mij lekker op mijn plek. Slenteren over het strand vind ik dan ook heerlijk. Maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik toch voor het binnenland. Van daaruit kan je alle kanten op, en aan de kust heeft toch iets beperkts.

3. Europees eten/Aziatisch eten

Geef mij maar aardappelen in plaats van rijst en doe mij maar een biefstuk in plaats van een stukje kip. Europees, absoluut!

4. Weg met vriendinnen/Weg met partner

Alhoewel ik met één vriendinnetje op reis heel goed opschieten kan, kies ik toch absoluut voor mijn man. We zitten qua reizen vrijwel altijd op één lijn en er is niets fijner dan samen voor de tent te zitten, een boekje te lezen en te genieten van alle geluiden om ons heen.

Onze eerste vakantie samen naar Zeeland

5. Actieve vakantie/Luiervakantie

Als ik op reis ben wil ik van alles zien, kopen en beleven. Een avond lekker op de camping blijven is ook zeker geen ramp, maar twee weken lang de camping niet af is niks voor mij.

6. Azië/Afrika

Omdat ik simpelweg nog nooit in een Aziatisch land ben geweest maar wél in Afrika is deze keuze snel gemaakt. Afrika is oprecht prachtig, en ik hoop dan ook zeker weer eens terug te kunnen.

7. Barcelona/Rome

Nu geef ik eigenlijk het tegenovergestelde antwoord als in vraag 6. Ik kies voor Rome, omdat ik er nog nooit geweest ben, en wel in Barcelona. Barcelona vond ik wel mooi, maar het weekend werd verpest door een incident met een zakkenroller. Daarom geef ik graag Rome een kans om het beter te doen.

8. Hotel/Camping

Je krijgt me niet gelukkiger als dat ik samen met manlief onze tent opzet. We doen het jammer genoeg veel te weinig momenteel. Het is wel afhankelijk van de duur van een verblijf. Voor 1 nachtje kies ik liever voor een hotel, voor twee weken ga ik echt voor de camping.

9. Citytrip/Natuurvakantie

Ook dit is weer een moeilijke. Ik zou het liefst ergens in de natuur kamperen met op korte afstand een leuke stad. Maar het gaat hier weer om kiezen, dus dan kies ik, met pijn in mijn hart, toch voor de citytrip.

10. Wereldreis/De wereld zien in meerdere keren

Omdat je altijd iets moet hebben om naar uit te kunnen kijken kies ik voor de wereld zien in meerdere keren.

11. Nooit meer reizen/Nooit meer je vrienden zien

Jakkes Chantal, dit is ook al zo’n lastige. Maar mijn antwoord is wel dat ik ervoor zou kiezen om mijn vrienden nooit meer te zien. Nieuwe vriendschappen zijn op reis natuurlijk binnen mum van tijd weer gemaakt.

12. Weg met de auto/Weg met het vliegtuig

Deze is makkelijk! De reis er naartoe vind ik minstens zo belangrijk als de bestemming zelf. De auto is daarom met uitstek mijn beste vervoersmiddel voor op reis.

13. Backpacken/Cruisen

Ik zou best eens een keer een cruise willen maken, maar ik ben bang dat ik er het reizen per boot helemaal niets vind. Geef mij daarom maar een rugzak en een ticket voor de trein.

14. Alles regelen/Op de bonnefooi

Ik hou er van om zeker te weten dat ik ‘s avonds een dak boven mijn hoofd heb, dat ik niet drie hotels langs hoef te gaan om een plekje te scoren. Wat betreft de verdere invulling van de reis regel ik vrijwel niets. Dat zie ik wel als ik ter plekke ben. Maar het vervoer en de plek om te overnachten wil ik graag van tevoren vastleggen.

15. Roadtrip/Op één plek blijven

Ondanks dat ik graag zoveel mogelijk wil zien van de wereld kies ik toch voor op één plek blijven. Twee jaar geleden maakten we een roadtrip door Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen en toen voelden we ons zo afgebeuld dat we besloten hebben om niet meer zo te reizen. Ten slotte moet een vakantie voor ons ook ter ontspanning zijn. We werken beide hard genoeg.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Singles reizen steeds vaker in het najaar
Lees ook:Reizen, vliegen & fit blijven
Lees ook:Ooit een te ambitieus reisschema gemaakt?
Lees ook:Passeer alle lengtecirkels voordat je je reis een ‘wereldreis’ mag noemen
Lees ook:Toerist zal vakantie Jamaica nooit vergeten (video)

Geen reacties // Reageer