Mazelenprik geadviseerd voor EK-supporters

Het RIVM en het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering adviseren EK-supporters die niet ingeënt zijn tegen de mazelen en ook nog nooit de mazelen hebben gehad zich in te enten voordat zij afreizen naar Polen en Oekraïne voor het Europees Kampioenschap voetbal. 

Momenteel heerst er in het westen van Oekraïne (op de grens met Slowakije, Polen en Hongarije) een mazelenepidemie.De meeste Nederlanders zijn goed beschermd tegen mazelen. Sinds 1976 krijgen kinderen een vaccinatie tegen deze ziekte aangeboden via het rijksvaccinatieprogramma. Voor de invoering van deze vaccinatie kregen veel kinderen op jonge leeftijd mazelen. Daardoor werd een levenslange natuurlijke bescherming opgebouwd.

Ook andere reizigersvaccinaties worden door het RIVM aangeraden.

Lees ook:Oekraïne voert rookverbod in
Lees ook:Stralend op de foto met kernreactor 4
Lees ook:knokkelkoorts-epidemie in centraal- en Zuid-Amerika
Lees ook:Europese leiders boycotten Oekraïne
Lees ook:Toename hepatitis A bij toeristen Egypte

Geen reacties // Reageer