Tips voor het kopen van een goede zonnebril

In Nederland regent het pijpenstelen en hoeven we dus nog niet te denken aan de aanschaf van een goede zonnebril. Maar voor wie binnenkort op vakantie gaat is het toch van belang. Waar men vroeger zonnebrillen gewoon handig vond tegen fel zonlicht, beschermen de meeste brillen tegenwoordig ook tegen UV-straling. Enkele tips voor de aanschaf van een goede zonnebril.

- Een goede zonnebril hoeft niet duur te zijn. De Consumentenbond testte honderd zonnebrillen tussen de 1 en 14 euro, die allemaal voldeden aan de strenge EU-eisen.

- De categoriecode die op de bril staat, zegt niets over het UV-filter. Deze nummers geven alleen de kleur van de bril aan.

- Met een zonnebril met categorie 4 glazen mag u niet autorijden. Deze brillen zijn te donker waardoor u waarschijnlijk niet genoeg kunt zien.

- In de Consumentengids van juli 2011 staat de gehele test van de honderd zonnebrillen. Jammer genoeg is deze test niet online te vinden voor niet-leden, anders had ik kunnen vertellen welke zonnebril de beste koop zou zijn.

- Wanneer je een gevoelige huid hebt, is het verstandig een grotere, bredere zonnebril te kopen. Je huid wordt er ook mee beschermd.

- Brillen met kunststof glazen beschadigen veel sneller van zonnebrillen met echte glazen.

- Om zeker te zijn dat je bij aankoop van een zonnebril te maken hebt met een degelijk exemplaar, kies je een zonnebril met een kwaliteitslabel UV- 400 of met het opschrift 100% UV- bescherming.

- Bedenk goed dat een goede zonnebril geen overbodige luxe is. Wanneer je een goede hebt, bescherm je je ogen goed tegen gevaarlijke UV-straling.

Lees ook:Schadeclaims van vakantie: koffer op nummer 1
Lees ook:De smerigste openbare toiletten staan in Frankrijk
Lees ook:Bizarre gevonden voorwerpen in het vliegtuig
Lees ook:Grand Canyon Skywalk; niet voor mensen met hoogtevrees
Lees ook:10 tips voor het lekkerste dinertje in het buitenland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tips voor het kopen van een goede zonnebril

  1. Zonnebrillen

    Zeer nuttige tips voor mensen die gaan shoppen voor zonnebrillen. tips waar ook veel mensen niet van op de hoogte waren denk ik..

      /  

Comments are closed.