Paspoort tien jaar geldig vanaf 2013

Goed nieuws voor de liefhebbers van paspoortstempels! Wanneer je vanaf volgend jaar een nieuw paspoort nodig bent, zal deze voortaan niet meer vijf, maar tien jaar geldig zijn. En dat betekent: vijf jaar meer de tijd om je paspoort vol te laten stempelen!

Vrijdag is het besluit genomen de paspoorten voortaan tien jaar geldig te laten zijn in plaats van vijf jaar. Eerder was deze maatregel al aangekondigd. Ook is er besloten om bij het aanvragen van ID-kaarten niet langer vingerafdrukken af te nemen. Omdat de identiteitskaart in de Paspoortwet niet langer als reisdocument aangemerkt wordt, zijn vingerafdrukken niet meer nodig. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de nieuwe geldigheidsduur in oktober 2013 in.

Lees ook:Paspoort vanaf 9 maart vijf jaar langer geldig
Lees ook:Paspoorten en ID-kaarten worden duurder
Lees ook:Bijschrijving in het paspoort niet meer geldig
Lees ook:Kinderen niet meer in paspoort ouders
Lees ook:In deze landen heb je genoeg aan een identiteitskaart

Geen reacties // Reageer