Paspoorten en ID-kaarten worden duurder

Paspoorten en identiteitskaarten kunnen vanaf volgend jaar weer duurder worden. Gemeenten mogen vanaf 2013 maximaal 50,35 eurovragen voor een paspoort, voorheen was dat 48,73 euro. Voordeel is dan wel weer dat vanaf oktober volgend jaar paspoorten vijf jaar langer geldig zijn dan nu.

ID-Kaart

De prijs voor een identiteitskaart mag omhoog gaan tot 41,90. Dit is een stijging van ongeveer twee euro. Ook identiteitskaarten blijven vanaf oktober 2013 langer geldig. Dus zolang je je paspoort pas in oktober hoeft te verlengen, who cares?

Spijtig genoeg moet ik mijn paspoort in mei al vervangen, dus ik ben wel de dupe van de prijsverhoging en kan spijtig genoeg dan maar vijf jaar met mijn paspoort.. Zijn er nog meer mensen die net voor de nieuwe regeling een paspoort nodig hebben en daardoor vijf jaar extra mislopen?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Paspoort tien jaar geldig vanaf 2013
Lees ook:Paspoort vanaf 9 maart vijf jaar langer geldig
Lees ook:Bijschrijving in het paspoort niet meer geldig
Lees ook:Toch geen vingerafdrukken in paspoorten van kleine kinderen
Lees ook:Kinderen niet meer in paspoort ouders

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Paspoorten en ID-kaarten worden duurder

 1. Jorein Versteege

  Typisch kapitalistisch Nederland. Alle andere landen gaan 10 jaar met hun Paspoort, maar in Nederland zijn ze slechts vijf jaar geldig. Alles wordt duurder terwijl de rijken er goed vanaf komen. liberalen en sociaal democraten zullen dit land in de uitverkoop doen. De PvdA stemmers zullen straks merken hoe sociaal; Diedrik Samsom is.

    /  
  1. Johanna Gercama Auteur

   Zoals in het bericht te lezen valt wordt het paspoort vanaf oktober 2013 ook 10 jaar geldig in plaats van 5.

     /  

Comments are closed.