Expositie: Koffers en reistassen van 1850 tot nu in Tassenmuseum Hendrikje

In het grootste tassenmuseum ter wereld is van 12 maart tot en met 31 augustus een expositie te zien waar menig reizigershart sneller van moet gaan kloppen: Welkom aan boord. In deze tentoonstelling toont Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam de geschiedenis van het reizen en de ontwikkeling van reistassen en koffers door de jaren heen, van 1850 tot heden. In het museum zijn gigantische hutkoffers, luxe koffersets uit de jaren ’50 van de vorige eeuw en bijzondere beautycases te zien. Ook andere voorwerpen, zoals servies van het luxe schip Titanic, is tijdens deze tentoonstelling te bewonderen.

Tot het midden van de 19de eeuw reisde men per koets, paard, trekschuit of te voet. Het was oncomfortabel en gevaarlijk, dus koffers moesten weersbestendig en robuust zijn. Pas toen de stoomtrein- en boot werd uitgevonden konden veel langere afstanden worden afgelegd. Voor luxueuze bootreizen waren er hutkoffers voor de uitgebreide garderobe van de zeer rijken.

Vanaf de jaren ’70 werd het voor een grotere groep mensen om te reizen, wegens stijgende inkomsten en dalende prijzen voor vliegtickets. Massatoerisme stelde andere eisen aan koffers en reistassen en koffers werden kleiner, lichter en kregen wieltjes. Alle bezittingen moeten in deze tijd passen in een overhead locker in een vliegtuig.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

 

Lees ook:Expositie koninklijke reiskoffers in Zilvermuseum Antwerpen
Lees ook:Sportparken Olympische Spelen vaak achteraf in vervallen staat
Lees ook:Vertel wat jij meeneemt op vakantie en win een koffer van Bagageonline.nl!
Lees ook:Passagiers van vliegtuig Air Berlin na maand nog steeds op zoek naar bagage
Lees ook:Drukste dag van het jaar voor Schiphol

Geen reacties // Reageer