Review: Merrell Chameleon Arc 2 Rival Waterproof wandelschoenen

Wanneer ik op reis ben ontdek ik een bestemming het liefst te voet. Wanneer je wandelt, hoor, zie en ruik je veel meer van de omgeving dan wanneer je op een andere manier de omgeving verkent. Maar, vanwege zwakke enkels en doorgezakte voeten, is dat niet altijd een pretje. Ondanks het gebruik van steunzolen zijn enorme hikingtochten niet aan mij besteed, en blijven wandeltochten vaak onder de tien kilometer.

Toen ik onlangs een mailtje kreeg van het outdoormerk Merrell met de vraag of ik een paar wandelschoenen wilde testen was ik dan ook direct nieuwsgierig. Merrell daagt mensen uit om naar buiten te gaan en stimuleert met hun schoenen mensen om het uiterste uit zich te halen. Merrell richt zich op avonturiers die even aan hun verantwoordelijkheden willen ontsnappen door buiten te genieten. Zoals ze zelf zeggen: ‘Onze modellen maken gebruik van ultramoderne performance en ondersteuning voor een zelfverzekerde pas waar zelfs een berggeit trots op zou zijn.’ Dat belooft wat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ontving de Chameleon Arc 2 Rival Waterproof-wandelschoenen, geschikt voor niet alleen korte, maar ook lange wandeltochten. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen voor de vrouwenvoet, en zijn ook qua uiterlijk aangepast aan de wens van de vrouw. Vroeger waren wandelschoenen met name blauw, zwart en bruin, maar deze schoenen hebben roze/paarse details!

Deze stevige stappers trok ik voor het eerst aan tijdens onze huwelijksreis naar Ameland. Ons doel was om hier een flinke wandeling te maken over het strand, door de duinen en waar onze voeten ons maar zouden brengen. Omdat ik de schoenen nog niet ingelopen had, plakte ik uit voorzorg pleisters op mijn hakken om blaren te voorkomen, iets wat ik altijd doe met nieuwe wandelschoenen.

Mijn eerste indruk toen ik de wandelschoenen aantrok? Dit zijn stevige schoenen! Door het leer zitten de schoenen comfortabel en krijgen je voeten genoeg lucht. Wat in eerste instantie een nadeel lijkt? De veters zijn glad, en lijken daardoor elk moment los te kunnen raken.

Eenmaal onderweg blijkt dit laatste enorm mee te vallen. We maakten een wandeling over het strand, langs de vloedlijn, over schelpenpaadjes in de duinen, over asfalt en door de bossen. In al die tijd heb ik de veters maar één keer hoeven te strikken, een meevaller dus.

Al met al liepen we meer dan 13 kilometer over het eiland. Na een kilometer of 10 kreeg ik last van mijn voeten, maar gezien het feit dat ik deze schoenen voor het eerst droeg en ik normaliter maximaal tien kilometer wandel, was dat natuurlijk niet zo gek. De schoenen zitten lekker, bieden voldoende stevigheid voor een grote verscheidenheid aan ondergronden en hebben bovendien een vrij hippe look voor wandelschoenen. De Chameleon Arc 2 Rival Waterproof-wandelschoenen zijn een aanrader, ik trek ze zeker vaker aan!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

 

Lees ook:Review: Jack Wolfskin 3-1 jas
Lees ook:Blootgelegd: de beste naaktstranden en -evenementen
Lees ook:Hoteleigenaar slaat terug bij slechte review op TripAdvisor
Lees ook:Zijn we er bijna? Ik hoop van niet!
Lees ook:Weer strengere regels op Schiphol

Geen reacties // Reageer