Litouwen voert euro in per 1 januari 2015

Vanaf 1 januari 2015 is het ook in Litouwen mogelijk om met de euro te betalen. Daarmee is Litouwen het 19e land waar men met de euro kan betalen. Gisteren werd het besluit om Litouwen toe te laten treden tot de euro gedaan door de EU-lidstaten. Eerder vonden de Europese Commissie in Brussel en de Europese Centrale Bank al dat Litouwen voldoet aan alle noodzakelijke voorwaarden.

Van de drie Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen), is Litouwen het laatste land dat de euro invoert. Letland deed dat begin 2014, Estland al in 2011. De euro is sinds 1 januari 2002 het wettige betaalmiddel in twaalf landen. Zeven landen volgden later. Het is vanaf januari 2015 mogelijk met de euro te betalen in België, Cyprus, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Photo credit: Foter / Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0)

Lees ook:In deze landen heb je genoeg aan een identiteitskaart
Lees ook:Reizigers willen gratis WiFi op vliegveld
Lees ook:RyanAir vliegt nog niet! Vluchten naar oa Weeze, Eindhoven en Charleroi uitgesteld tot donderdag 13.00 uur
Lees ook:Boetes voorkomen met de juiste hulpmiddelen op reis
Lees ook:Ryanair vluchten geannuleerd tot 13.00 uur woensdag 21 april

Geen reacties // Reageer