Review: Universele oplader + Winactie

Het kan heerlijk zijn om op reis onbereikbaar te zijn. Geen werkmail checken, geen telefoontjes van overbezorgde moeders, geen berichtjes in je groepswhatsapp. Maar drie weken volledig van de wereld afgesloten zijn terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wil, maar geen keuze hebt omdat de batterij van je telefoon leeg is, is geen pretje. Toen ik twee jaar geleden drie weken lang op de Dominicaanse Republiek was met een groepsreis (waar overigens alleen de begeleiding een telefoon mee mocht nemen voor noodgevallen), was ik mijn oplader vergeten. Destijds had ik nog een telefoon die het, bij weinig gebruik, wel een week uithield zonder oplader. Maar de tweede en de derde week was ik vervolgens onbereikbaar en dat voelde niet fijn.

Onlangs kreeg ik bericht van Mobilefun.nl met de vraag of ik wellicht ook eens de Playfect Slide 2200mAh Universele Oplader wilde testen. Dit apparaatje belooft je telefoon binnen ongeveer twee uur volledig te hebben opgeladen. Omdat ik voor mijn werk ook vaak onderweg ben, veelvuldig gebruik maak van mijn telefoon en niet altijd een stopcontact tot mijn beschikking heb vond ik het de moeite zeker waard om dit apparaatje eens te testen.

Toen ik het product uit de verpakking haalde viel mij direct op dat er géén gebruiksaanwijzing bij het apparaat geleverd is. Even werd ik overmand door paniek, want welk apparaat heeft nou niet een een gebruiksaanwijzing? Een gebruiksaanwijzing bleek echter totaal niet nodig. Het gebruik is heel simpel: Je stopt je eigen kabeltje in de USB-poort, en het apparaat begint direct je telefoon op te laden. Simple as that.

Volgens de webshop moet in het apparaat wanneer je telefoon helemaal volgeladen is een lampje gaan branden. Twee uur later was mijn telefoon echter helemaal vol, maar brandde het lampje niet.

Met het apparaatje kan je ongeveer anderhalf keer je telefoon opladen. Tijdens mijn reis naar de Dominicaanse Republiek twee jaar geleden was het apparaatje dus bijna toereikend geweest om de hele reis mee vol te houden. Tegenwoordig met mijn iPhone 4 was dat niet het geval geweest, maar dat ligt uiteraard aan de telefoon.

Wanneer de oplader zelf leeg is, moet je deze opladen aan je computer. Daardoor is het apparaat zeker geschikt voor wanneer je korte reizen maakt, zoals stedentrippen of weekendjes weg, maar heb je tijdens drie weken Afrika zonder stroom niet veel aan het apparaat. Ik denk wel dat ik veel gebruik ga maken van de oplader, maar in de jungle of ergens op de outback zal ik het toch zo nu en dan een dagje moeten stellen zonder telefoon.

Van Mobilefun.nl mag ik twee van deze opladers weggeven. Wil je ook kans maken op één van deze opladers ter waarde van 25,49? Vul dan het volgende formulier in:

De prijsvraag is inmiddels gesloten, de winnaars krijgen zo spoedig mogelijk hun oplader thuis gestuurd!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Telefoonrekening laag houden op reis? 4 tips!
Lees ook:Internet op reis is grootste prioriteit reiziger
Lees ook:Passeer alle lengtecirkels voordat je je reis een ‘wereldreis’ mag noemen
Lees ook:Down under in Oceanië
Lees ook:De nieuwe travelblogster stelt zich voor

Geen reacties // Reageer