Review: Jack Wolfskin 3-1 jas

Ik vind winterjassen kopen altijd een ware crime. Moet ik nou een lange of een korte, een kleurige of een somber grijze en wanneer is een jas nou lekker warm in plaats van te dik? Meestal ga ik voor veilig. De laatste jaren droeg ik met name donkere, lange winterjassen, ook al was ik daar eigenlijk al hopeloos op uitgekeken en blijkt het ook voor mijn werk niet altijd praktisch te zijn. Een sprintje trekken in een lange jas lukt namelijk niet zo. En ‘s winters wil ik ook nog wel eens wandelschoenen aantrekken, en dat staat dan weer niet bij zo’n lange jas.

De oplossing werd dit jaar voor mij bedacht. Het merk Jack Wolfskin bood mij een 3 in 1-jas – de crush ‘n ice jacket – aan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, zeker met het oog op een mogelijk reisje naar Tsjechië deze winter (welke spijtig genoeg uiteindelijk niet doorging).

DSC_1504

Een 3 in 1-jas kan je op meerdere manieren dragen. Aan de binnenzijde van de jas zit een fleecejack, welke prima te dragen is als het nog niet zo koud is buiten. Je kan de jas ook zonder fleecejack dragen. Dit doe je wanneer het buiten nog niet zo koud is, maar het wel wat miezerig is. Wordt het echt koud buiten, dan bevestig je het fleecejack weer aan de binnenkant van de jas. Dit is niet alleen lekker warm, maar ook nog eens heel simpel.

DSC_1498

In het begin van de herfst heb ik het fleecejack los gedragen. Toen ik begon te merken dat het wat kouder werd kwam daar de jas overheen. Doordat het een dubbele laag heeft is de jas ook des te warmer. Warmer in mijn beleving dan bij een jas zonder deze lagen.

DSC_1506

Ik mocht zelf de kleur van de jas uitzoeken en in tegenstelling tot waar ik meestal voor kies – veilig grijs – koos ik dit keer voor een wat hippere kleur, de ‘teal green’. Deze groene jas heeft knalroze accenten. Niet té opvallend, maar toch geeft het net even dat beetje extra glans aan de winterjas.

DSC_1513

De jas kost in de webshop van Jack Wolfskin 199.95, maar het is dan ook iedere euro waard. Hier kun je hem bestellen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

 

Lees ook:Stewardessen Air France weigeren hoofddoek te dragen op Iran-vluchten
Lees ook:Beste reistijd Zuid Amerika: Brazilie, Argentinie, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Suriname
Lees ook:Opmerkelijk: Rare regels voor stewardessen
Lees ook:Echtpaar in tent overleden aan koolmonoxidevergiftiging
Lees ook:Kan ik veilig naar Sri Lanka reizen?

Geen reacties // Reageer