Review: Koninklijk genieten in Hotel Platanista op Kos

In september ging ik alleen op vakantie. Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, alleen op vakantie gaan, en dat was nu ineens mogelijk. Maar waar ga je dan naartoe? Na lang zoeken had ik een geweldig hotel gevonden op Kos, tenminste, op internet waren de reviews goed en de foto’s mooi. Maar was dit in werkelijkheid ook zo? Ik neem je mee naar Hotel Platanista op Kos.

Na een vliegreis van een paar uur en een hysterische dolle rit met de bus van vliegveld naar hotel, kom ik s’avonds laat aan in het hotel. Het hotel zit in een zijstraatje van Psalidi, een dorpje net buiten Kos-Stad. De entree is gelijk al helemaal geweldig. Het lijkt namelijk niet of je in een hotel zit, maar eerder in een soort van paleis in Marokko. Het lijkt eerder op een Oosters hotel, dan een simpel Grieks hotel. Wat ook opvalt in dit hotel, alles is groot en open.

Receptie/Lobby
De lobby is groot en springt direct in het oog. De lobby heeft grote ramen en lekkere ouderwetse banken en stoelen waar je helemaal in kan zakken. Het is geen straf als je hier een paar minuten moet wachten voordat de receptionist je kan helpen. De baliemedewerkers zijn allemaal even behulpzaam en kunnen goed Engels spreken. Ze leggen alles netjes uit. Achter de balie kan je belangrijke spullen kwijt in een kluisje. De kluisjes zijn alleen niet zo groot. Het is al laat op de avond en er is maar 1 piccolo aanwezig om de spullen te sjouwen. Deze sjouwt letterlijk de benen uit zijn lijf om iedereen te helpen.

Ik krijg geen hypermoderne sleutelkaart mee, de receptionist geeft mij gewoon een ouderwetse sleutel mee. Dat voelt fijn en vertrouwd, want ik ben altijd aan het stoeien met die kaarten. De piccolo gaat mij voor en brengt mij via een brug naar een gedeelte met hotelkamers. Op die brug heb je trouwens een geweldig uitzicht over de zwembaden van het hotel. In het hotel heb je verschillende losse blokken staan met hotelkamers. Je krijgt zo een beetje het gevoel alsof je in een dorp overnacht en niet in een hotel.

Hotelkamer
Het hotel beschikt over verschillende hotelkamers, Zo kun je in een standaard, superior, deluxe of familiekamer overnachten. Ik zit in een standaardkamer, met mooi uitzicht over de tuin, de bar en de open receptie, ik kan gewoon zwaaien naar de receptionist. De kamer is vrij groot en ook het balkon, met een tafel en stoelen, is groot genoeg voor 3 mensen. De badkamer daarentegen, met douche in het bad, is wel een beetje klein en het douchegordijn is een beetje oud, maar dat mag de pret niet drukken. Het bed is groot, er is een televisie en er is een grote kledingkast. De kamer beschikt natuurlijk over airco en een koelkastje, maar die koelkast is tot de nok toe gevuld met drank en nootjes. Mijn eigen drinken kon er niet meer bij en dat was toch een beetje jammer. Het bed was hard en daar heeft mijn rug het een beetje moeilijk mee.

Restaurant/Bar/Taverna/Poolbar
Bij de receptie is een klein restaurantje waar je de hele dag door kleine hapjes kunt bestellen, hier staat ook een groot scherm waar hotelgasten voetbalwedstrijden kunnen bekijken. Loop je naar buiten, dan heb je, omdat het hotel wat hoger ligt dan de rest van Psalidi, een mooi uitzicht over de zee en ook Turkije kun je zien. Op de begane grond kom je in de eetzaal die alleen in de ochtend en avond open is voor het ontbijt- en dinerbuffet.

Bij het zwembad zit nog een restaurantje, dit is de Taverna waar je heerlijk kunt lunchen of koffie drinken, voor weinig geld. Er staan genoeg tafeltjes voor iedereen en je kan ervoor kiezen om in de schaduw of in de zon te lunchen. En tenslotte zit er in het zwembad nog een poolbar, waar je van 11 in de ochtend tot 6 uur in de avond de heerlijkste drankjes kan bestellen, onder het genot van loungemuziek. Dit was uiteraard mijn favoriet en gelijk ook het ultieme luieren.

En s’avonds, als het zwembad en de taverna gesloten zijn, dan kun je een drankje drinken bij de bar vlakbij het zwembad. De barmannen (en vrouwen) zijn vriendelijk en vooral Spartac weet de sfeer er goed in te houden. De cocktailkaart is groot, maar je mag ook zelf een drankje maken.

Zwembad
Het hotel beschikt niet over 1, maar over 2 zwembaden. Er zijn voldoende ligbedden aanwezig en wat ook opvalt is dat men niet aan handdoekje leggen doet, althans, niet toen ik er was. Het zwembad bij de Taverna is groter dan het zwembad bij de Poolbar en beschikt ook over een kinderbadje. Bij de Poolbar is ook een bubbelbad. Als je hier op een bedje gaat liggen, de parasol uitklapt, een boekje tevoorschijn tovert en af en toe even een drankje besteld, kan je het hier zo de hele dag uithouden.

Ontbijt- en dinerbuffet
Het ontbijtbuffet was geopend van 07.30 uur tot 10.30 uur, het diner begon om 18.00 en eindigde om 21.00 uur. Dat is, zeker voor de Grieken, erg vroeg om te dineren, maar dat was voor mij geen probleem. Het buffet bestaat uit diverse gedeeltes en  men vult alles altijd snel weer bij. En de gasten worden flink verwend, want wij krijgen geen dag hetzelfde eten, er is voldoende variatie en er is ook een apart gedeelte waar je alleen Grieks eten kan opscheppen. Het personeel neemt je mee naar een lege tafel en schenkt, in de ochtend, koffie of thee voor je in. Had ik al geschreven dat het personeel erg vriendelijk is?

Winkel/Wellness/Sporten
Het hotel beschikt ook over een winkeltje waar je een paar kleine boodschappen kan doen. Het winkeltje is een paar uur per dag open, je kan er de krant kopen (AD en Telegraaf), chips of een leuk souvenirtje kopen. In de kelder van het hotel zit een Wellness, waar massages worden gegeven en je een heerlijke gezichtsbehandeling kan krijgen. Ik kreeg een heerlijke massage, dat is echt een aanrader. Daarnaast beschikt het hotel over tennisbanen, een grote fitnessruimte en een volleybalveld. Midgetgolf spelen kan hier ook, net als tafeltennissen.

Verbeterpunten
Naast alle voordelen, kan ik ook wat nadelen opnoemen, maar ik noem ze verbeterpunten. Hier komen ze:

  • De wifi is goed, maar wil er buiten nogal eens uitklappen. Als ik in mijn kamer gebruik wilt maken van de wifi, kan dit maar 4 uur per dag. Dat is overigens per apparaat, dus na 4 uur kan je switchen van je telefoon naar je tablet of je laptop en weer terug. Het zou fijn zijn als je de hele dag kon beschikken over de wifi. Je kan natuurlijk ook alleen je kamer gebruiken om te slapen.
  • Er is geen kluisje aanwezig op mijn kamer. Ik kan deze huren bij de receptie, maar ook dit kluisje is maar klein. Ik heb mijn koffer maar op slot gedaan en uit het zicht, dat heeft ook geholpen
  • De koelkast zit vol met drank, frisdrank, snoep en chips en is in feite een minibar. Als ik er iets uit wil pakken om mijn eigen drinken in de koelkast te zetten, dan kwam dat direct op de rekening. Het zou fijner zijn om die minibar te skippen en gewoon een leeg koelkastje in de kamer te zetten, vooral als het zo warm is.
  • De douchegordijnen waren nodig aan vervanging toe, de douche is maar klein.

Conclusie
Hotel Platanista is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven in het zwembad of met het recreatieteam. Ook als je zin hebt in een relaxte vakantie, zit je hier op het goede adres, niemand die je hier stoort. Ik voelde mij hier de koning(in) te rijk.

Ik heb het hotel bij TUI geboekt, via deze website.

Lees ook:Getest: Vigles Sea View Hotel Skiathos
Lees ook:Last minute aanbiedingen naar Griekenland
Lees ook:Review: Hotel de Stokerij in het Belgische Oudenburg
Lees ook:3-daagse minivakantie slechts E 69,-
Lees ook:Alleen in Parijs: Overnachten als James Bond

Geen reacties // Reageer