Reisfoto’s Facebook gunstig voor zoeken baan

Op zoek naar een nieuwe baan? Verwijder dan niet je reisfoto’s van Facebook! Een kiekje waarop je dat schattige kindje uit Kenia op schoot houdt, een foto van jezelf voor een prachtig landschap of een foto waar je op de rug van een olifant zit; ze doen het goed bij werkgevers. De foto’s laten namelijk zien dat je een brede interesse hebt en avontuurlijk bent.

Wetenschappers van de Northern Illinois Universiteit, de universiteit van Evansville en de Auburn Universiteit hielden verschillende profielen op sociale media tegen het licht, en vroegen de werkgevers om hun ervaringen met de personen achter deze profielen. Zo bleek dat de werknemers die profielen hadden die hoog scoorden op intelligentie, ook goed presteerden op de werkvloer. De onderzoekers gaven over het algemeen gunstige evaluaties aan werknemers die veel reisden, veel vrienden hadden en veel verschillende interesses en hobby’s lieten zien.

 

Lees ook:Veel Nederlanders nemen ‘socialemediastop’ op vakantie
Lees ook:Oad Reizen stopt met olifantenritjes
Lees ook:Tweederde Zwitsers wil niet langer vakantie
Lees ook:Werknemers reisbranche worden flink onderbetaald
Lees ook:Brugge werkt aan erecode voor horeca

Geen reacties // Reageer