Zwitsers bergdorpje overspoelt met toeristen

Hoe zorg je ervoor dat een dorpje dat eigenlijk niks te bieden heeft overstroomd wordt door toeristen? Het blijkt simpel, door een Facebookpagina te openen en te beloven dat alle ‘likers’ een plaatsje krijgen op het openbare mededelingenbord in het dorp. Het Zwitserse Obermutten heeft inmiddels bijna 18.000 likes op Facebook

Obermutten

Natuurlijk werd het openbare mededelingenbord in het dorp veel te klein voor alle likes. Daarom is besloten de actie voort te zetten op de muren van restaurants en andere gebouwen in Obermutten. Inmiddels is de actie door miljoenen mensen bekeken op internet en hebben al enkele honderden mensen het dorpje, dat slechts 79 inwoners heeft, bezocht.

Lady Gaga

De oprichters van de Facebookpagina claimen inmiddels populairder te zijn dan Coca Cola, Lady Gaga, Helsinki en andere wereldwijd bekende merken, steden en personen.

Lees ook:Obermutten opent museum
Lees ook:Italiaans dorpje probeert via Youtube toeristen te lokken
Lees ook:Stunt van Neckermann levert 1250 stemfies op
Lees ook:Passagiers van vliegtuig Air Berlin na maand nog steeds op zoek naar bagage
Lees ook:Ontruiming op Eindhoven Airport na vondst pakketje

Geen reacties // Reageer