Vragen aan de douane stellen via Twitter

De Belastingdienst gaat via Facebook en Twitter vragen van reizigers behandelen over welke producten zij wel en niet mee mogen nemen naar Nederland en wat hiervoor de regels zijn. De douane hanteert strenge regels voor de invoer van een heleboel verschillende soorten goederen en producten.

Twitter

Via het Twitteraccount @douanereizigers kunnen mensen die op reis zijn en dolgraag een slangenleren tas mee willen nemen twitteren met de vraag of dit mag. Voor slangenleer is het overduidelijke antwoord ‘nee’, maar er zijn ook een hoop producten waarbij het niet altijd even duidelijk is voor reizigers wat de regels zijn.

Douane-app

Ook op Facebook kan men terecht voor vragen aan de douane. De douane heeft ook nog een app (www.douane.nl/app) ontwikkeld waarmee reizigers overal ter wereld de regelgeving omtrent reisbagage kunnen checken. De douane is via Twitter te bereiken van 18 juni t/m 28 september 2012. Ma-do 8-20u, vr 8-17u.

Heb jij wel eens een souvenir meegenomen uit het buitenland waarmee je niet door de douane kwam?

Lees ook:Douane vindt delen van aap in koffer
Lees ook:Souvenirs op vakantie. Is dit OK of niet? Gebruik de Ok App van de Douane
Lees ook:Passagier luchthaven krijgt cannabis cadeau
Lees ook:Top 10 vreemde voorwerpen in bagage
Lees ook:Douane onderschept zelfgemaakt paspoort meisje (9) niet

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vragen aan de douane stellen via Twitter

  1. Pingback: Nepkleding mag beperkt mee uit buitenland | Travel