Stel met suggestme.com je eigen online reisgids samen

Een reisgids kopen in een boekwinkel lijkt compleet verleden tijd. Want hoe lang is de informatie die in de gids staat relevant? Ik ben vast niet de enige reiziger die met een reisgids in de hand voor een dichte deur heeft gestaan. De nieuwe website Suggestme.com claimt nu een revolutie op het gebied van reisgidsen te bieden. Voor tot nu toe vijf grote steden hebben zij, naast de grootste hotspots, de belangrijkste reisinformatie verzameld door middel van berichten op Foursquare, Twitter en Facebook. Deze informatie wordt realtime aangepast wanneer er nieuwe grote highlights (zoals bijvoorbeeld bij festivals) zich aandienen.
Eén van de oprichters, Henk Jan Bijmolt, licht het concept toe: ‘Het belangrijkste doel van de site is dat reizigers passende highlights ontdekken voor hun citytrip. Naast de bekende highlights geeft de website bijzondere suggesties die een trip uniek maken. Door continu de bekende social media zoals Facebook, Twitter en Foursquare in de gaten houden weten we precies wat er speelt in een stad. De reisgids blijft zo altijd actueel. Bovendien komen uitsluitend hotspots waar anderen over praten op de website naar voren. Zo kon je op SuggestMe.com bijvoorbeeld zien welke pleinen en bars populair waren tijdens koninginnedag in Amsterdam afgelopen dinsdag en zie je vandaag weer andere hotspots bovenaan.’
De verzamelde data wordt door Suggestme.com verwerkt zodat er bijvoorbeeld te zien valt wanneer het druk of juist rustig is bij een highlight. Ook kunnen de bezoekers filteren op veel genoemde woorden in social media zoals
‘romantisch’ of ‘live muziek’. Daarbij kan men lezen wat er gezegd wordt in de social media over deze highlights. Tot slot kunnen de highlights verzameld worden in een een persoonlijke cityguide. Deze kan men vervolgens delen met vrienden of gratis printen voor vertrek. Daarmee is Suggestme.com de eerste sociale reisgidsenwebsite.
Er wordt verwacht dat in 2013 maandelijks 30.000 reizigers hun eigen unieke reisgids gaan samenstellen via de website.
Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Social Travelling dé trend van zomer 2012
Lees ook:Vlieg gratis naar je favoriete Arkefly bestemming via Twitter en Facebook
Lees ook:Nieuwe vergelijkingssite voor rondreizen: Rondreis.nl
Lees ook:Win een stedengids naar keuze!
Lees ook:Wikimedia wil nieuwe reiswebsite lanceren

Geen reacties // Reageer