Veel Nederlanders nemen ‘socialemediastop’ op vakantie

Ik heb er net anderhalve week in het buitenland opzitten. Een prachtige reis door Tsjechië, Hongarije en Polen. In die anderhalve week tijd hadden we zo nu en dan beschikking tot Wi-Fi, maar lang niet overal. Een goede reden om een ‘socialemediastop’ te nemen. Want internetten in het buitenland is duur. Heel duur. Uit onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders tijdens de vakantie een stop heeft. Sommige mensen gebruiken zelfs helemaal geen internet tijdens hun vakantie.

Voor 37% van de ondervraagden betekent vakantie afstand nemen van het gebruikelijke sociale netwerk van vrienden en familie door het contact met het thuisfront te beperken tot het strikt noodzakelijke. Daarvoor is SMS nog steeds erg populair. De Nederlanders die wél op sociale media gaan tijdens hun vakantie doen dit voornamelijk om te laten zien hoe goed ze het hebben. Hiervoor wordt overigens door politie en andere instanties veelvuldig gewaarschuwd: inbrekers zitten ook op Twitter.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie met de kerst
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie deze zomer
Lees ook:Begin meivakantie files verwacht
Lees ook:Minder Nederlanders naar het buitenland op vakantie
Lees ook:Liftreis van Groningen naar Kaapstad van start

Geen reacties // Reageer