Haaien sturen Tweet wanneer zij in de buurt zijn van een strand

Shark-alert! Denk aan prachtig mooi strandweer, helderblauw water en Jaws. Weg is je zin om te zwemmen in het water aan de Australische kust. Toch zijn er genoeg mensen die ondanks het gevaar voor haaien wel het water in duiken. Met als gevolg dat er de afgelopen twee jaar in Australië zes mensen zijn overleden doordat zij gegrepen werden door een haai. Dit kan verleden tijd worden. Wetenschappers hebben 320 haaien een zendertje gegeven. Dat meldt Sky News. Door middel van dit zendertje wordt via Twitter een bericht uitgezonden wanneer een haai zich op minder dan één kilometer van de kust bevindt. Ben je van plan te gaan zwemmen, dan kan je eerst Twitter checken om te kijken of de kust veilig is. Zijn er wel haaien in de buurt, dan kan je door middel van Twitter ook vernemen om wat voor soort haai het gaat.

Voor wie bang is dat de batterijen van de zendertjes te snel op gaan, deze kunnen tien jaar mee.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Haaien en dode vissen voor kust Hawaii
Lees ook:Heli-piloot redt surfers van een haai aanval
Lees ook:Haai eet man op in Zuid Afrika
Lees ook:Duiker ontsnapt uit haai
Lees ook:Vermiste duiker zwemt 20 kilometer naar kust

Geen reacties // Reageer