Noord-Korea blokkeert social media voor toeristen

Een selfie op Twitter plaatsen van jou bij het complex van de Koguryo-graven. Of bij aankomst even al je Facebook-vrienden laten weten dat je in Pyongyang bent. Het lijkt allemaal zo simpel, maar voortaan mag dat niet meer. Noord-Korea heeft namelijk alle social media voor buitenlanders geblokkeerd.

Wanneer je druk bezig bent om een vakantie te boeken, denk je waarschijnlijk niet eerst aan Noord-Korea.Dat is begrijpelijk, want het regime is streng en je mag niet overal foto’s en filmpjes maken. Maar je kon, in tegenstelling tot de Koreanen, nog wel op internet en social media. Maar dat is nu voorbij. Toeristen die vanochtend op Facebook wilden inloggen, kregen een leeg scherm te zien. Is dat even balen.

Het ministerie van Post en Telecommunicatie liet al snel weten dat de regering Facebook, YouTube, Twitter en allerlei andere Zuid-Koreaanse websites hadden geblokkeerd voor buitenlanders. Ga je toch naar deze sites, dan krijg je de mededeling in beeld dat deze website op een zwarte lijst staat en dus offline is gehaald. Instagram daarentegen was nog gewoon te bezoeken.

Het is niet bekend hoe lang deze blokkade zal duren. Probeer je de blokkade te omzeilen, dan zal je gestraft worden. En dat wil je niet.

Lees ook:Vader mag niet verder reizen nadat zoontje paspoort volkliederde
Lees ook:Bouw Noord-Korea’s grootste hotel na 25 jaar bijna klaar
Lees ook:Vlieg gratis naar je favoriete Arkefly bestemming via Twitter en Facebook
Lees ook:Korea haalt bedden op in strijd tegen prostitutie
Lees ook:Grenzen Noord-Korea weer open voor buitenlandse toeristen

Geen reacties // Reageer