Bangkok; startpunt van je backpack-trip in Azië

Thailand is verre weg de meest populaire verre bestemming voor Nederlanders. Jaarlijks reizen 170.000 Nederlanders af naar ‘het land van de glimlach’. Een flink aantal daarvan is backpacker. Startpunt van elke reis door Thailand (en alle omringende landen) is Bangkok, de chaotische maar o zo leuke hoofdstad van Thailand. De eerste dagen van je backpack-trip kun je hier perfect acclimatiseren en volop genieten van cultuur, prachtige tempels, floating markets, shopping centra en uitgaansleven. Khao San Road is het centrale ontmoetingspunt voor backpackers vanuit de hele wereld.

Vervoer naar Bangkok: een groot aantal luchtvaartmaatschappijen vliegen op Bangkok. Vanaf Schiphol vliegen KLM, China Airlines en Eva Air rechtstreeks naar Bangkok. Vanaf Düsseldorf vliegt LTU rechtstreeks op Bangkok. Andere airlines vliegen met een tussenstop naar Bangkok. Tarieven van deze luchtvaartmaatschappijen kunnen wel eens goedkoper zijn, maar vaak betaal je je scheel aan luchthavenbelasting.

Vervoer in Bangkok: sinds kort heeft Bangkok een ultra moderne nieuwe luchthaven; Suvarnabhumi. Allereerst neem je een shuttlebus naar het trasportation centre, vanwaar je per public bus of express bus gemakkelijk naar het centrum van Bangkok kan reizen. Je kunt ook een taxi nemen, maar deze zijn vanaf de luchthaven 4x zo duur als een normale taxi in Bangkok.

In Bangkok kun je je gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer (metro, skytrain en bus), maar leuker is per Tuc Tuc. Vergeet niet af te dingen!

Hostels: Bangkok heeft een groot aantal hostels, de ene beter dan de andere, maar zeer zeker betaalbaar. De meesten zijn gevestigd in de buurt van Khao San Road, het centrum voor backpackers. Op diverse sites kun je hostels vinden, waaronder hostels.com. en Hostelling International Thailand.

Things to do & must see: aan de Grand Palace, het voormalige koninklijke paleis, zul je niet ontkomen in Bangkok. Ook de naastgelegen Wat Pho tempel is een belangrijke bezienswaardigheid met de 46 meter lange met goud bedekte liggende Boeddha. In Bangkok vind je een groot aantal prachtige tempels. Een aanrader is het om een boottochtje per longtail boot te maken over de Chao Phraya river langs floating markets en de bekende bezienswaardigheden. Meer informatie over bezienswaardigheden in Bangkok vind je op de site van het Thais Verkeersbureau

Je kunt Bangkok ook op een hele andere manier ontdekken, namelijk per fiets. Bangkok Biking is één van de organisaties die fietstochten aanbiedt door het groene Bangkok. De Nederlandse oprichter André Breuer heeft een aantal fietstochten door het onbekende en autovrije Bangkok ontwikkeld. Tijdens de fietstocht zie je de onontdekte hoogtepunten van deze metropool.

Uitgaansleven: Khao San Road is the place to be voor backpackers. Hier vind je vele bars en clubs. Ook Nana Entertainment Plaza, Patpong en Soi Cowboy zijn geliefde plekken. Als liefhebber van uitgaan kom je in Bangkok zeker aan je trekken, maar let wel op voor de ‘Ladyboys’, het derde geslacht in Thailand. Toch lullig als je een mooie vrouw gescoord denkt te hebben en je voelt iets ‘hards’ in haar broek.

Lees ook:Goedkoop vliegen vanuit Bangkok naar diverse bestemmingen in Azië
Lees ook:Thailand voor jongeren jongerenreizen / jongerenreis
Lees ook:Waarschuwing voor aanslagen in Bangkok
Lees ook:Reisadvies Thailand aangescherpt na aanslagen en oplopende politieke spanningen
Lees ook:Vietnam hotspot van 2007 ?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Bangkok; startpunt van je backpack-trip in Azië

 1. PETER

  Wie o wie kan mijn vertellen wat kosten zijn in Thailand om dit te realiseren, naast tickets,verblijf ed. Waar dit het beste gedaan kan worden, Vriebdelijke goet Peter

    /  
 2. Stefaan Huysmans

  Prachtig land, prachtige stad. Wat je vraag betreft kan ik je niet verderhelpen hoor. Ik durf me niet aan zoiets te wagen! Kan me wel voorstellen dat het daar niet zo prijzig is als bij ons.

    /  
 3. Rob van den Berg

  Hallo,

  Wij willen eind oktober voor een kleine maand naar Thailand, Laos en Cambodja toe.

  Wij vliegen op en van Bangkok.

  Nu is mijn vraag: Hoe is de luchtkwaliteit in en om Khao San Road? Ik had in Hanoi Vietnam direct last van mijn luchtwegen en ben hier een paar dagen niet lekker van geweest.

  Alvast bedankt,

  Rob.

    /  

Comments are closed.