Tip: Jim’s Guesthouse & Tibetan Hotel in Dali – China

Vandaag werd ik getipt door een ervaren China reiziger over een leuk hotel in China; Jim's Tibetan Hotel in Dali. Dit kleinschalige hostel is in Tibetaanse stijl gebouwd en heeft toevallig ook nog een Nederlandse eigenaresse (samen met een Chinese eigenaar). Wel lekker om na een lange backpacktrip door China eindelijk eens in een hotelletje aan te komen waar ze je gewoon verstaan! Het is ook nit eens duur. Voor 25 Eurootjes per kamer slaap jij in een heerlijk bedje! Vind je dit te duur? Dan is er ook nog Jim's Guesthouse. Hier slaap je voor 13 euro per kamer (nog geen 7 ero per persoon). Het Tibetan hotel heeft 13 kamers en heeft prachtig uitzicht op het Erhai Meer en de Cangshan bergen.

Dali is niet het bekendste plekje van China, maar absoluut een aanrader. het ligt in het westen tegen Tibet aan. Vanuit hier kun je ook mooie trips ondernemen naar Tibet. Henriette, de Nederlandse eigenaresse kan dit vor je regelen. Maar de omgeving van Dali is ook interessant. Hier ontdek je nog het echte Chinese plattelandsleven in de omliggende dorpen. Je kunt bij het guesthouse ook leuke dagtripjes boeken.

Heb je zelf een tip voor een leuk hotel, een mooie bestemming of iets anders? Plaats je reactie! 

Lees ook:Tibet weer geopend voor toeristen
Lees ook:Al 1.5 miljoen reizigers met de omstreden trein naar Tibet
Lees ook:Tibet vanaf zondag weer open voor toeristen
Lees ook:Voorlopig geen toeristen in Tibet
Lees ook:China doet miljardeninvestering in toerisme Tibet

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tip: Jim’s Guesthouse & Tibetan Hotel in Dali – China

 1. j. Muylaert

  Ben het niet geheel eens met het geplaatste artikel.
  Ten eerste is 25 euro beslist niet goedkoop voor China. In het centrum van Dali kun je voor 10 tot 15 euro in luxueuze hotels overnachten. De een nog mooier dan de ander. Met een beetje onderhandelen kom je aan die prijzen. Mijn ervaring was dat er in het Tibetan Hotel niet viel te onderhandelen wat absoluut tegen de Chinese gewoonte in is. Ook het personeel spreekt geen woord Nederlands en mevrouw Henriëtte was niet aanwezig. Ook de service was die middag beneden peil.
  Ten tweede: het hotel ligt nogal ver van het centrum vandaan. En in het centrum zijn toch de leuke cafeetjes en restaurantjes en bars. Verder heeft Dali namelijk niet veel om het lijf. Wil je een beetje ontspanning en vermaak dan moet je toch echt in de “western street’ zijn.

    /  
 2. Isa

  Ik ben hier geweest en ik vond het een heel leuk hotel. De eigenaar was heel vriendelijk en met hem kon je makkelijk een praatje maken (hij wist wat nederlandse zinnen en kon verder vloeiend engels)
  Het centrum ligt op 5 minuten lopen wat ik zelf niet ver vind.
  Daarbij vind ik het niet raar dat de eigenaresse niet 24 uur per dag aanwezig is. Ze organiseert zelf ook tochten naar Tibet, waarbij ze zelf dan meegaat.
  Bovendien vind ik 25 euro voor een 3-persoonskamer niet bepaald duur.

    /  

Comments are closed.