Tip: leer een stad echt kennen door de ogen van een local

Als je een stedentrip gaat maken wil je natuurlijk lle highlights zien. Maar je wilt ook juist die plekjes ontdekken waar de normale toerist niet komt of eten in een restaurant wat geliefd is bij 'locals' en uit je dak gaan in de hipste tent van de stad! Dat staat natuurlijk niet in de eerste de beste reisgids die je in de boekhandel uit de kast hebt geplukt. Dus moet je een local regelen die jou de 'geheime' plekjes van de stad laat zien. Alle charmes in de strijd gooien? Als je blond haar en blauwe ogen hebt, lukt dat vast wel, maar het kan ook makkelijker. Esther Weeber, Marieke van Os en Mandy Mooren zijn vorig jaar Like-a-local gestart. In steden als Amsterdam, Rotterdam, Barcelona, Madrid, Parijs, Lissabon, Porto, Londen en New York kun je via de website www.like-a-local.com excursies, etentjes en slaapplaatsen boeken die door locals aangeboden worden. Dat zijn geen suffe gidsen die je alleen de Sagrada Familia en Parc Guëll laat zien, maar zij gaan met jou op stap als een local! Er zijn in 3 concepten: Eat, Live en Go. Je kunt gaan eten met een local (thuis of uit eten), bij een local thuis slapen en samen met een local de stad verkennen. 

Een erg leuk concept denk ik! Je kunt zelf ook local worden en graag de toeristen de leuke plekjes van jouw stad wilt laten zien.

Lees ook:Nieuw sociaal reisconcept: I Like Local
Lees ook:Wereldwijd gratis overnachten!
Lees ook:Spotted by Locals wint Guardian & Observer Travel Award 2010
Lees ook:Social Travelling dé trend van zomer 2012
Lees ook:Klaar met school? Ga op jongerenreis!

Geen reacties // Reageer