Tips om goedkoop te vliegen

Als een fervent reiziger houd ik alles in de gaten wat betreft goedkope tickets. Menig uurtje zit op het internet eens te kijken wat de laatste aanbiedingen of stunts zijn van de vliegmaatschappijen. Hier mijn tips om zo goedkoop mogelijk te reizen naar verschillende bestemmingen binnen Europa.

Om te beginnen moet je weten waar je heen wilt. Bedenk dit van te voren goed want aanbiedingen kunnen je gedachten zo veranderen en dan zit je voor de vierde keer achtereenvolgens in Spanje.

Wie wil besparen op de vliegtickets kan het beste kijken naar lowcost vliegmaatschappijen zoals Ryanair en Easyjet. Als je deze wekelijks in de gaten houdt, kom je vanzelf de acties tegen waardoor je soms voor een paar euro op de plaats van bestemming aankomt. 

Door de vliegtaks willen veel mensen niet meer vliegen vanaf Nederlandse luchthavens. Begrijpelijk als je met een hele groep of een groot gezin vertrekt (vooral naar een verre bestemming kan dit honderden euro's schelen! Kijk daarom naar vluchten vanaf Dusseldorf, Weeze, Keulen of Brussel

Een absolute aanrader is eens een kijkje te nemen in de landen van Oost Europa. Skyeurope en Wizzair vliegen als je van te voren boekt heel goedkoop naar bestemmingen als Praag, Krakow en Wenen. Voor Spanje is de maatschappij Vueling een tip. Zit je voor bijna geen geld in onder andere Barcelona of Malaga.

Je kunt natuurlijk ook kijken naar bus of treinreizen maar ik blijf erbij dat als je er ver van te voren bij bent, je vliegend het goedkoopste uit bent! Bovendien haal je dan het meeste uit je vakantie in plaats van dat je twee dagen kwijt bent om er te komen. Zit je bestemming er hierboven niet bij? Kijk dan op de website www.flylc.com. Daar vind je alle goedkope maatschappijen vanaf elke bestemming.

 

Lees ook:Vliegen met Ryanair
Lees ook:Wat zou jij doen om zo goedkoop mogelijk te vliegen?
Lees ook:Vliegen met Vueling Airlines
Lees ook:Actie: Goedkoop vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven, Dusseldorf en Brussel
Lees ook:Goedkope vakantieaanbiedingen in oktober bij GoBest

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Tips om goedkoop te vliegen

 1. Hendrik Linkoever

  Ik wil in oktober naar Quito vliegen. Als ik deze reis boek op http://www.klm.nl en vertrek vanuit Dusseldorf is dat bijna 300 euro goedkoper dan het vertrek vanuit AMS. En dat terwijl de vlucht uit dusseldorf gewoon eerst naar AMS vliegt. Kan ik in een dergelijk geval ook gewoon boeen vanuaf Dusseldorf en gewoon opstappen in AMS (en dus gewoon de vlucht Dusseldorf-AMS laten “verlopen”) ?

    /  
  1. Anton Boutkam

   Beetje late reactie maar allicht handig voor anderen. Probeer LAN eens, deze hebben over het algemeen veel goedkopere vluchten naar Equador. En als je de taal van de site op Spaans zet worden de vluchten ineens weer een stuk goedkoper. (was mij opgevallen, ik weet niet of dat altijd zo is)

     /  
 2. Michelle

  Ik weet niet of dat mogelijk is hoewel het logischerwijs natuurlijk zou moeten kunnen. Ik zou bellen met KLM en uitleggen dat je die dag ‘toevallig’ dichter bij Amsterdam bent en of dat mogelijk is. Weet je het ook meteen zeker.

    /  
 3. Irene Herbers

  Hoi Michelle,
  Ik ben bezig met een website http://www.hoedoe.nl. Voor die website vul ik het reis- en vakantiedeel en een van mijn hoedoetjes is: hoe vlieg ik goedkoop. Mag ik jou daar als expert opvoeren? Als je het goed vindt, dan gebruik ik het bovenstaande artikel daarvoor. Zou je me dat digitaal kunnen sturen? En misschien heb je ook wel een fotootje van jezelf of vind je dat niks?
  Zie je dit zitten, dat zou fijn zijn. Ik hoor het graag via: [email protected]
  Groetjes, irene herbers

    /  
 4. Hendrik Linkoever

  Ik dacht dus ook dat het logischerwijs moest kunnen. Alleen geldt mijn logica niet :( De vlucht wordt als één reis gezien en als je in dusseldorf niet op komt dagen, dan wordt dat beschouwd als een no-show en kan KLM je seat weggeven aan iemand die bijvoorbeeld voor de track AMS – UIO op de wachtlijst staat. dan kun je dus niet mee. Ik heb dus maar het zekere voor het onzekere genomen en gewoon vanuit AMS geboekt, die 300 euri ten spijt. Het levert me wel weer 8 uur extra vrije tijd op …

    /  
 5. Henk

  Bij welk reisbureau of vliegtuigmaatschappij kun je een vliegticket voor weinig geld scoren ?
  Op onze website vergelijken wij o.a. de ticketprijzen bij de verschillende aanbieders.

    /  

Comments are closed.