Reistips voor iedere vakantie

Er zijn een aantal tips die gelden voor iedere vakantie. Deze gaan over je voorbereidingen, wat te doen op de plaats van bestemming om problemen te vermijden en wat je moet doen wanneer er toch iets gebeurt. Als je deze opvolgt, loop je de minste kans op problemen op.

De inpaklijst

Maak een lijst van alle spullen die je meeneemt. Van te voren is dit handig omdat je dan niks vergeet, maar het is ook handig wanneer er iets met je spullen gebeurt. Je weet dan exact wat je bij je hebt.

Kopieer belangrijke papieren

Maak van de belangrijkste documenten, zoals paspoorten, rijbewijs en verzekeringspolissen, een kopie. Bewaar deze op een andere plek zodat indien alles gestolen wordt, je een bewijs en belangrijke nummers achter de hand hebt. 

Pas op met de zon

Ook als het bewolkt is, kan je verbranden. De eerste dagen vergissen mensen zich daar vaak in. Voorkom de kreeftenkleur door je vanaf het begin goed in te smeren.  

Pas op voor je veiligheid en diefstal 

Zakkenrollers zijn zeer gewiekst. Bewaar kostbaarheden in een kluis en neem ze niet mee op zak. Pas op voor afleidingsmanouvres. Word je toch bestolen? Vraag dan iemand waar het plaats heeft gevonden om een verklaring (bijvoorbeeld de bestuurder van de bus of manager van het hotel) en ga daarmee meteen naar de lokale politie.

Verzekering

Sluit vooraf een goede verzekering af. Mensen beseffen pas hoe belangrijk die is, wanneer ze worden bestolen. Het kost bijna niks en het zorgt als er iets mis gaat, voor een prettige afhandeling. 

Lees ook:Nooit meer iets vergeten mee te nemen op vakantie
Lees ook:5 tips om niet het slachtoffer te worden van zakkenrollers
Lees ook:Douane neemt minder nep-artikelen in beslag
Lees ook:Medewerkster gevonden voorwerpen Schiphol aangehouden voor verduistering
Lees ook:Reisverzekering korte trips en dagjes uit

Geen reacties // Reageer